Rusya – Türkiye ilişkileri Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 09 Nisan 2013 Salı ~ 20 Nisan 2013 Cumartesi

Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No:437, Beyoğlu Merkez Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 26 10

Web: http://http://www.beyoglusanatgalerisi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2013 ~ Nis 20, 2013

İstanbul’da düzenlenecek 1’inci “Rus Kültür Festivali” çerçevesinde Rusya Federasyonu’nun Türkiye Büyükelçiliği, Beyoğlu Belediyesi ve Türk Rus Kültür Vakfı işbirliğiyle “Rusya Türkiye İlişkileri Fotoğraf Sergisi” açılıyor.

Rusya ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda günden güne artan yakın işbirliği ve dostluğa dayalı ilişkilere dikkat çekmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarındaki benzer yakın ilişkileri hatırlatmak amacıyla Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi düzenleniyor.

Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği’nin çabalarıyla oluşturulan koleksiyon, Rus-Türk dış siyasi ilişkilerinin kurulması ve bundan sonraki dönemlerde toplumsal ve siyasi işbirliğinin gelişmesini anlatan 150’yi aşkın arşiv resmi ve günümüze ait fotoğraflardan oluşuyor. Rusya ve Türkiye liderlerinin yaptıkları karşılıklı ziyaretler ve büyük ortak projeler dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin bugünkü seyrini konu alan resimler serginin önemli bir kısmını oluşturuyor.

Serginin hazırlanmasında Rus Devlet Sosyal ve Siyasi Tarih Arşivi, Rus Devlet Ekonomik Arşivi, Rus Devlet Sinema ve Fotoğraf Belgeleri Arşivi, Rusya Federasyonu Dış Politika Arşivi, Büyükelçilik Arşivi’nin görsel malzemeleri, Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Başbakanlığı’nın sağladığı resimler kullanılıyor.

Resim sergisi bazen kısmen, bazen de tüm koleksiyon olarak Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Ankara ve İstanbul’da çeşitli kültürel etkinlikler çerçevesinde sergilenmiştir. “Rus Kültürü Festivali” kapsamında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenecek sergide 50 fotoğraf yer alacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT