S. Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, "Müzeler Haftası" kapsamında 19 Mayıs Çarşamba günü ücretsiz ziyaret edilebilecek

Tarihler: 19 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 19 Mayıs 2010 Çarşamba

Yer: S. Ü. Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Emirgan İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 19, 2010 ~ May 19, 2010

S. Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, “Müzeler Haftası” kapsamında 19 Mayıs Çarşamba günü 10:00 - 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Ziyaretçiler, halen devam eden Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak - Doğu ve Batı Yazı Sanatından Seçmeler sergisinde, Osmanlı, Uzakdoğu ve Latin yazı sanatının seçkin örneklerini izleyebilecek. Sergide, SSM hat koleksiyonundan seçilen Osmanlı dönemi eserleriyle, Japonya’daki Kampo Müzesi’nden gelen Çin ve Japon kaligrafi örnekleri yer alıyor. Sergide ayrıca, Latin kaligrafisinden tarihsel örneklerin yanı sıra, MG Latin Kaligrafisi Okulu sanatçılarının yazdığı ünlü Türkçe metinler de sanatseverlerle buluşuyor. Sergi izleyiciyi; modern dünyada hâlâ yerini koruyan kalem, fırça, mürekkep, kağıt gibi geleneksel malzemelerle, usta kaligrafların harflere döktüğü duyguları keşfetmeye davet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT