Şafak Taner - "Geri/ye/de Kalan"

Tarihler: 10 Nisan 2012 Salı ~ 06 Mayıs 2012 Pazar

Yer: Maçka G-Mall

Adres: Harbiye Mah. Kadırgalar Cad. No:3 Maçka İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 296 08 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2012 ~ May 6, 2012

"GERİ/YE/DE KALAN" Bir fotoğrafik günceden parçalar...

Bölüm 1- "Çok tanrılı dönem"

Uzun zamandır reklam ve moda dünyasında birçok önemli işe imza atan ve aynı zamanda Uluslararası Genç Klasikçiler Festivali ve Türkiye' nin ilk ve tek Akademik Müzik internet Televizyonu YOYOM.tv’ nin de kurucusu olan fotoğrafçı Şafak Taner' in ilk kişisel sergisi GERİ/YE/DE/KALAN Maçka G-Mall’ daki Galeri G-Art’ ta 10 Nisan 2012’ de açılıyor.

15 adet, metrelik renkli ve siyah-beyaz baskıdan oluşan serginin en ilginç yanı gerçeküstü bir zaman ve forma sahip görsellerin hiçbirinde dijital manipülasyona yer verilmemiş olması ve fotoğrafların tamamının gerçek görüntülerden oluşması. Taner, sergi kurgusunda ayrıca performans niteliği taşıyan interakif bir projeksiyon tekniğini de kullanmakta.

"Tuttuğum günlükleri birkaç zaman sonra geri dönüp okumaya çalıştığımda, el yazımın çirkinliğinden hiçbir kelimeyi çözümleyemediğimi farkettim ve o an fotoğrafla kendi tarihimi kaydetmenin en doğru yol olduğuna karar verdim." diyen Şafak Taner, sergisini mizahi bir tavırla tanımlıyor. Taner'in bu sergiyle ulaşmak istediği nokta, günlük hayatın kaydedilmesi için fotoğraf çekmenin aslında fotoğrafın en temel amacı olduğunun ortaya konması. Fotoğrafçı, kaydetmeyi şu şekilde özetliyor: "Hayatının kaydını tutmayan insan tabula rasa gibidir; en büyük günahı bile işlese, özünde bomboş beyaz bir kağıda benzer ama her beyaz, saflığın simgesi olamaz."

Sıradanlaşmaya başlayan olay ve nesnelerin aslında ne kadar destansı anlar olduğunu ancak kayıt ettikten belli bir zaman sonra farkedebileceğimizi ortaya koyan fotoğraflarda; doğum, aşk, özgürlük ve ölüm arasına sıkışmış sıradan mekan ve kişilerin, devasalaşan, kahramanlaşan anları görüntüleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT