Sahne Senin İSTANBUL

Tarihler: 08 Mayıs 2010 Cumartesi ~ 04 Haziran 2010 Cuma 8 Mayıs-4 Haziran 2010

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi Mısır Apt. No : 311 K.1 D.3 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 2519014 - 2457857

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2010 ~ Haz 4, 2010
Gültekin ÇİZGEN’in “Sahne Senin İSTANBUL” Sergisi ile Devam Ediyor !

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü Gültekin ÇİZGEN’in, proje koordinatörlüğünü Cenk GENÇDİŞ’in üstlendiği FOTOGRAF GEÇİDİ: İSTANBUL 2010’un dokuzuncu sergisi Gültekin ÇİZGEN’in “SAHNE SENİN İSTANBUL”, 08 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek kokteyl ile açılacak. Serginin katalogu da aynı gün izleyicilere sunulacak.

FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ’nde yer alacak sergi, 04 Haziran 2010 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

İstanbul’un fotograf için olağanüstü görsel bir plato oluşturduğunu düşünen sanatçı, son çalışması “Sahne Senin İstanbul” sergisinde, kentin şiirini yeni form ve ritimlerin müziğinde hissettirmeye çalıştı. Ona göre serginin yapısını, renkleri, biçimleri, fikirleri, özgün bir fotograf duygu ve heyecanından ayrı düşünmek olanaksızdır.

Gültekin ÇİZGEN’in kaleminden “Sahne Senin İstanbul” Sergisi:
“Sahne Senin İstanbul”, 2010 Ajansı’nın İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ne hazırlanırken seçtiği doğru bir slogandı. Evet, yaşam bir dünya sahnesinde oynanır ve kentimiz İstanbul bunun binlerce yıllık sahnesidir. Atadan dededen İstanbullu olarak 2009 ve 2010 yıllarında sergime çalışırken, kentte yaşamı yeniden ve yeniden izlerken, fotograflarımda ortaya koyacağım formların mükemmelliğiyle uğraşırken, fotografın anlamını tamlamak için çabalarken, yeniden sonsuz bir heyecan duydum. Gerçekten İstanbul, yaşam oyununun eşsiz bir sahnesiydi. Mihrabı yerinde ve çaptan düşmemişti.

“Fotograf Geçidi 2010” programını küratör olarak düzenlerken, İstanbul’un çok yönlülüğünü fotografça tamlamak gerekliliğini düşünüp, sergilerde yer alan her kuşaktan sanatçı arkadaşlarımı, kendi sanatsal tavırları içinde özenle seçtim. Onların yapıp etmeleri, İstanbul’a doğrudan bir katkı olacaktı ve öyle de oldu. Sonunda sıra bana geldi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT