Saim DURSUN & Nizam GÜNER, Resim ve Heykel Sergisi

Tarihler: 25 Ekim 2008 Cumartesi ~ 15 Kasım 2008 Cumartesi

Yer: Deyim sanat galerisi

Adres: Büyükdere cad. meydan sok. spring giz plaza Maslak/İST. (sheraton oteli yanı) İstanbul

Telefon: 0212-286 21 83-84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2008 ~ Kas 15, 2008
Saim DURSUN & Nizam GÜNER, Resim ve Heykel Sergisi
Deyim sanat galerisi,25 Ekim-15Kasım tarihleri arasında Saim DURSUN `un 41.kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.
Sanatçı "ışık"adını verdiği sergisinde, resimsel süreçte, ışığın görsel etkilerini araştırıyor. Bu bazen güneşin sıcaklığı ve parlaklığı. bazen de bir mumun titrek ve hareketli ışığı olabiliyor. Olağan ve sıradan olandan güzeli bularak, renk ve ışığın etkisiyle ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Sanatçı`nın sanatsal gelişiminde büyük katkısı olan, sanat tarihçisi Didier VACHER`e göre "Saim DURSUN", tekniği spatulanın gücü ve renklerinin netliğiyle tamamen çağımıza ait. Öykünmeden uzak bir sanat kaygısıyla ve kendi tarzından ödün vermeyerek. Anadolu gerçeğini ve geleneksel temaları, kişisel açıdan işleyi başarıyor. Işık ve sıcak`tan renklenmiş bir atmosfer altındaki hareketli figür düzenlemelerinde, yaşam koşulları zor da olsa yaşam sevinci saçan insan ruhları çeşitleniyor.

1941 Malatya doğumlu olan Nizam Güner lise eğitiminden sonra 1961 yılında kazandığı bir yarışmayla eğitimini sürdürmek için Fransaya gider. halen Fransada sanat yaşamını sürdüren sanatçı, 1989 yılında Fransa büyük ödülü dahil bir çok ödül kazanmıştır.
Nizam, Platon’un « yeryüzünde en kıymetli şey güzelliktir » sözüne karsılık, 47 yıldır sanat kariyerini Fransa’da sürdüren heykeltraş , “en büyük değer insandır” diyor. Sürekli değişen bu harika yaradılışın köklerine kadar inerek üç boyutlu bir yapıya dönüştürüyor. Yerin ölüm, gök tarafının hayat olduğu simgesi yapıtlarında bir yükselme arzusu ile açıkca görülüyor.
Nizam’ın eseri prof j.spica’ya gore bir şark güneşi ile içinden aydınlatılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT