Sait Zaimkeleş - Anadolu’nun Sahibi Var / Son Hititli

Tarihler: 07 Kasım 2013 Perşembe ~ 05 Aralık 2013 Perşembe

Yer: Hallarts

Adres: Harbiye Mah. Teşvikiye Cad. / The Sofa Otel Şişli İstanbul

Telefon: 0212 368 18 18

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2013 ~ Ara 5, 2013

Sait Zaimkeleş, boyaya yüklediği anlamlarla Anadolu insanını tuval ve heykelleri ile anlatacak. 13 Kasım tarihinde Nişantaşı Sofa Otel Sanat Salonu’nda tarihinde açılacak olan ‘Anadolu’nun Sahibi Var / Son Hititli’ sergisi 5 Aralık’a kadar sanatseverler ile buluşacak. Eserlerin bir kısmını içeren ön sergilemesi 7 Kasım’da Lütfü Kırdar’da açılacak olan İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda, Contemporary Erbil Standı’nda izlenebilecek.

Sait Zaimkeleş, Anadolu Uygarlıklarından beslenerek oluşturduğu eserleri ile hazırladığı 24. Sergisi ile sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçının yaşadığı coğrafyadan bağımsız eser üretemeyeceğini savunan Zaimkeleş’in 31 resim ve 5 metal heykelden oluşan konsept sergisi 13 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında Nişantaşı Sofa Otel Sanat Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor olacak. Eserlerin 10 tablo ve 2 heykelden oluşan ön sergilemesi 7 – 10 Kasım tarihleri arasında Lütfü Kırdar’da açılacak olan İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda, Contemporary Erbil Standında yer alacak.

Zaimkeleş, sanatçının kendi yaşadığı coğrafyanın politik, siyasi, sosyal ve yaşamsal tüm sorunları ya da değerlerinin güçlü tekniklerle özgün yaratımlara dönüştürebileceğini ifade ediyor. Kendi coğrafyasından beslenmeyen sanatçıların ise batı resminin kopyasından öteye geçemediklerinin altını çiziyor. Sait Zaimkeleş 2003 – 2013 tarihleri arasında oluşturduğu, sanatının on yıllık deneysel laboratuvar işlerinden örnekleri ‘Anadolu’nun Sahibi Var’ sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunacak. 2 Aralık 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan sergi farklı teknik ve malzemelerinin kompozisyonlarını akılcı bir tatla ve Anadolu göndermeleri ile sunacak.

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli sergi ile ilgili olarak, Türkiye’nin sanata ve gelişmesine duyulan gereksinimin altını çizerek bu sanatların sunulmasında ihtiyaç duyulan zemini sağlamaktan gurur duyduklarını ifade etti. Güreli, sanatın uluslararası çevrelerle ilişki kurması gerektiğini belirterek; “Burası bir çağdaş sanat platformu. Sanatın her alanı burada kendisini ifade edebilir. Biz ayrıca bu iç içe geçmiş fakat birbirinden farklı halkaların bir araya gelerek bir birikim oluşturacağına inanıyoruz. Çağdaşlaşmanın ve çağdaş sanatın tam da bu olduğunu düşünüyoruz. Sait Zaimkeleş’ın sergisi de kendisine özgü dokusu, yapısı ve niteliğiyle şimdi yeni bir halka bu uzun ve daha çok uzayacağını umduğumuz zincirde” dedi.

Sanat eleştirmeni Kaya Özsezgin; ". Sait Zaimkeleş, sanat olgusunun eski ustalardan yeni kuşaklara doğru gelişen ve sürekli dönüşümle bağlantılı olan bir süreç ifade ettiği kanısını saklı tutmakla, kendi sanat anlayışının dayandığı temel içgüdüsel olguya da vurgu yapmaktadır. Onun sanatını oluşturan motifler, doğal bir kaynaktan beslenmekte ve bu kaynağın verileriyle geleceğe doğru uzanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ön Gösterim:
İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
Tarih: 7 – 10 Kasım

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT