Sakıp Sabancı Müzesi`nden Rehberli Atlı Köşk Turları

Tarihler: 02 Nisan 2011 Cumartesi ~ 25 Haziran 2011 Cumartesi Her Cumartesi Saat: 11:00`de.

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2011 ~ Haz 25, 2011

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), kısa bir süre ara verdiği rehberli ve ücretsiz Atlı Köşk turlarına yeniden başlıyor.

Cumartesi günleri saat 11:00’de, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin rehberliğinde gerçekleştirilecek turda, ziyaretçilere, Atlı Köşk’teki mobilya ve resim koleksiyonları ile köşkün çevresinde bulunan heykeller tanıtılıyor.

Koleksiyonda, erken dönem Türk resminin seçkin örnekleriyle, Osmanlı’nın son döneminde İstanbul’da çalışmış yabancı sanatçıların eserlerinden oluşan resimler yer alıyor.

Atlı Köşk Hakkında
Müzenin ana binasının yer aldığı arazi ve onun deniz kıyısındaki uzantısı olan Sahilhane, 1848-84 yılları arasında çeşitli Osmanlı paşalarının mülkiyetinde kalmış, bu tarihten sonra kısa bir süre Karadağ Sefareti olarak kullanılmıştır.

1925 yılında yıkılmış ve harap bir halde bulunan Sahilhaneyi satın alan Hıdiv İsmail Paşa’nın torunu Prens Mehmed Ali Hasan, Mimar Eduard de Nari`ye köşkün projesini çizdirmiş ve inşa ettirmiştir.

Köşk, ailenin mensupları tarafından uzun yıllar yazlık konut olarak kullanılmıştır. 1950 yılında Adanalı sanayici Hacı Ömer Sabancı tarafından Hıdiv ailesine mensup Prenses İffet’ten satın alınan bina, ön bahçesine yerleştirilen, Fransız heykeltıraş Louis Doumas’ın 1864 yapımı at heykelinden ötürü “Atlı Köşk” olarak anılmaya başlanmıştır.

Atlı Köşk’ün arazisindeki ikinci at heykeli ise 1204 yılındaki 4. Haçlı Seferi sırasında Haçlı kuvvetlerince yağmalanan Sultanahmet Meydanı’ndan alınarak, Venedik’teki San Marco Kilisesi’nin önüne yerleştirilen 4 attan birisinin dökümüdür.

Hacı Ömer Sabancı’nın 1966 yılında vefatından sonra Sakıp Sabancı tarafından konut olarak kullanılmaya başlanan Atlı Köşk, uzun yıllar Sakıp Sabancı’nın zengin hat ve resim koleksiyonunu barındırmıştır.

1998 yılında ise içindeki koleksiyon ve eşyalarla birlikte müzeye dönüştürülmek üzere Sabancı Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT