Şakir Gökçebağ - Önüm Arkam Sağım Solum

Şakir Gökçebağ - Önüm Arkam Sağım Solum

Tarihler: 12 Eylül 2017 Salı ~ 21 Ekim 2017 Cumartesi

Yer: adas

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2017 ~ Eki 21, 2017

adas, eylül ayında 15. Istanbul Bienali ile eşzamanlı olarak, uzun yıllardır Hamburg’ da yaşayan ve çalışan Türk sanatçı Şakir Gökçebağ’ı “Önüm Arkam Sağım Solum” isimli solo sergisiyle ağırlıyor.

Şakir Gökçebağ son bir kaç yıldır ürettiği eserlerinden derlediği sergisinde tam da kendinden beklenildiği gibi, hepimizin bildiği basit günlük kullanım eşyalarının potansiyel yaratıcılıklarını sorgulayarak, onları alışmadığımız türde sanatsal ve görsel bir şölene dönüştürüyor. Hepimizin çevresinde hergün beraber olduğumuz hazır nesneleri kendince bir süzgeçten geçirip, bilmediğimiz yeni bir dünya öneriyor. “Elbette bu sınırsız bir dünya... Nesnelerin yeteneklerini bilirsek, onlara saygı duyarız; onlar göründüklerinden daha yaratıcı ve değerlidir” diyor Gökçebağ. Alışılmış görüntülerden rahatsızlık duyan sanatçı, normal olmayan tanıdık nesnelerin hayatı daha yaratıcı, sorgulayıcı, hoşgörülü ve dayanılır kıldığında inanıyor.

2016 yılında Almanya’ nın en prestijli sanat ödüllerinden Leo Breuer ödülüne layık görülen Gökçebağ, sergi ile eşzamanlı olarak Alman Distanz yayınevi tarafından basılan kişisel kitabını da bu sergi sırasında izleyicilerine tanıtacak.

“Önüm Arkam Sağım Solum” 21 Ekim 2017’ ye kadar görülebilir

Haftaiçi Salı – Cumartesi 10:00 – 18:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT