Samimiyetle Hacklendim

Tarihler: 05 Eylül 2013 Perşembe ~ 05 Ekim 2013 Cumartesi

Yer: ARK Kültür

Adres: Batarya Sok. No:2 Cihangir Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 07 70 - 0212 243 07 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 5, 2013 ~ Eki 5, 2013

Sanatçılar: Ali Alışır, Güneş Çınar, Özgür Demirci, Nur Gürel, A.Can Mocan, Ceylan Öztürk, Julie Upmeyer.
Küratör: Ceren Turan

“Samimiyetle Hacklendim”, bireyin özünde karşı çıktığı ya da belli noktalarda uzlaşma sağlayamadığı bir sistem içinde var olma mücadelesini, ödün verme, teslimiyet ve boyun eğme olguları bağlamında mesele edinir. 21. yüzyılın İstanbul’unda yaratıcı endüstriye dahil bireylerin, özne-şehir-iktidar üçgeninde süre gelen günlük yaşam dinamiklerinden arda kalan çıkarımlarının, kişisel ve duygusal karşılıklarına odaklanır.

İzinsiz giriş eyleminin tüm olanaklarına işaret eden ve yabancı haliyle Türkçe’ye miras kalan hacklenmek ifadesi samimiyet duygusu içerdiğinde, izinsiz olma hali yerini gönüllülüğün teslimiyetine bırakır. Aynı zamanda bu ifade, etiketlenmek kavramına göndermede bulunmakta; yani, bireyin varlığı ile yaratıcı eylem ve düşüncelerinin yalnızca kendisine ve başkalarına dayatılan hakikat yasası gereğince var olabileceği, aksi taktirde çoğunluğun huzuru için tehlike oluşturacağı fikrine dayanmaktadır.

Yaratıcı endüstrinin bireyleri, kalabalıklarla devinen büyük şehir yaşantısında gelişen küçük değişimleri herkesten önce algılama ve yorumlama özellikleriyle kalabalıklardan ayrılırlar. Bu bağlamda, ezici toplumsal güçler, şehrin şimdiye aktarılan tarihsel katmanları ve kültürel değerler karşısında özne olmanın gerektirdiği bireyselliği ve öznelliği koruma mücadelesi, yaratı için gereken sezgisel birikime katkıda bulunmaktadır. Böylece, en derinlerdeki anlamlandırılamayan boşluğun büyüdüğü ve beraberliğin yalnızlıktan geçtiği bir büyük şehirli olma haline sürüklenilirken; beden ve zihinleri hedef alan sanal kontrol hapisanesinde sıkışmışlık ile kalabalıklar içinde tekbaşına bırakılma deneyimleri aynı anda yaşanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT