Sanat Limanı´nda İki Yeni Sergi Daha Sanatseverlerle Buluşuyor

Tarihler: 02 Eylül 2010 Perşembe ~ 19 Eylül 2010 Pazar

Yer: Sanat Limanı - Antrepo 5

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo No:5 Tophane İstanbul

Telefon: 0212 243 90 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 2, 2010 ~ Eyl 19, 2010

Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un kamusal sergi alanı Sanat Limanı, iki yeni sergiye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

“1. Uluslararası İstanbul Trienali “Şehrin Gizli Dili” ve "Gençtopia S,M,L, XL " isimli sergiler 2 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da Sanat Limanı’nda sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul’da gerçekleşecek olan yerel ve uluslararası sergiler için talep edilen mekan ihtiyacını karşılamak üzere Tophane’deki Antrepo 5’i altı aylık bir çalışmayla yenileyerek, geçtiğimiz ay (19 Haziran 2010) İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Sanat Limanı adıyla hizmete açtı.

Sanatseverlere kapılarını açan, İstanbul’un yeni kamusal sergi mekanı İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Sanat Limanı, “Kader Denizi” ve “Japonya’ya Avrupa Bakışı” sergileri 29 ağustosta kapanıyor.

“Aramızdaki Mekan” ve “Yunanistan’da Mimari Paralellikler: 19. Yüzyıl Geleneğinden 21. Yüzyıl Değişikliğine” isimli sergiler açılan 19 eylül 2010 tarihine kadar devam ediyor.

1. ULUSLARARASI İSTANBUL TRİENALİ “ŞEHRİN GİZLİ DİLİ”
Farklı kültür alaşımlarının ve çatışmalarının yaşandığı İstanbul’da, bir ayrılış gerekçesi ve buluşma vesilesi olarak, “yalnızlaşma-yabancılaşma-kimliksizleşme-dilsizleşme” kavramlarının etrafında üretilmiş resim, fotoğraf, düzenleme, heykel, video türlerinde yapıtların sergilendiği olan “Şehrin Gizli Dili” İsimli Sergi 2-19 Eylül Tarihleri Arasında Sanat Limanı’nda Görülebilecek.

HÜLYA YAZICI AKTAŞ, RAUF TUNCER, AYŞE D. TAŞKENT, UFUK DUYGUN, TACİ KÜNTÜZ,İPEK ŞENEL, RECEP AKAR, İLHAMİ ATALAY, HİLAL KÜNTÜZ, FATMA YILDIZ, DAVUT ÖZGÜL, MELİKE DEMİRKAYNAK, İDİL SALİHA, EMEL ERKAN, KIVANÇ BAŞKAN, ÖZLEM GÜZELYURT,NİHAN OĞUZ, AKBARS, MERYEM & VİLDAN YABANİGÜL, EMEL NEKAY, SENA AKTAŞ,BİRSEN KAR, HÜSEYİN GENÇ, SERAP SÖNMEZ ve sergi küratörü HÜLYA YAZICI AKTAŞ tarafından 1.Uluslararası İstanbul Trienali’ni için taşınabilir bir sergi olarak tasarlanan “Şehrin Gizli Dili” isimli sergi, Sanat Limanı’nın ardından 4 - 24 Ekim tarihleri arasında Eminönü – Hünkâr Kasrı’nda ve Taksim Metro İstasyonu’nda İstanbullularla buluşacak.

“GENCTOPİA S, M, L, XL” Sergisi
Gul Cagin ve Arzu Arda Kosar Istanbul’daki genc kusagin kimlik arayisini mixed media fotoğraf, video ve enstalasyon calismalariyla 2-19 Eylul, 2010’da İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Sanat Limanı’nda sergileyecekler.

Sanatcilarin iki senelik bir zaman diliminde Istanbul’un Kucuk Armutlu semtinden bir grup gencle baslattiklari dialog sonucunda olusan, 2009’da sokak yerlestirmeleri ve graffiti calismalariyla baslayip, Nisan 2010’da interaktif kolaj calismalariyla devam eden Coming of Age/ Kendini Bulma projesinin son ayagi olan Genctopia:S,M,L,XL sergisinde sanatcilar gelistirdikleri zihinsel haritalarla otekilestirme/aynilastirma proseslerini inceleyerek Istanbul genclerinin daha onceden varolan `otekilestirme` sinirlarini asmak icin gelistirdikleri kisisel ve sosyal formlari kaydetecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT