Sanatçı Hasan Mirza

Tarihler: 15 Ağustos 2009 Cumartesi ~ 04 Eylül 2009 Cuma

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Altıpatlar Sok. No:26 Çukurcuma Beyoğlu / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 2519163 - www.artistcukurcuma.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 15, 2009 ~ Eyl 4, 2009
Sanatçı Hasan Mirza
“15 Ağustos– 4 Eylül 2009” tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma’ da sanatseverlerle buluşuyor.

1967 yılında Manyas`ta dünyaya geldi.1991 yılında; Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim Bölümü, Resim Anasanat dalından mezun oldu.Halen Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi`nde görev yapmaktadır.
Sanat eleştirmeni Ümit Gezgin Hasan Mirza resimleri için şöyle diyor “Kendine özgü bir estetiği temellendirmiş sanatçılardan biri de Hasan Mirza. Zorlamasız bir biçim-içerik özelliğine sahip onun sanatı. Gerek doğa izlenimleri, gerek doğa, insan ve nesne estetiğiyle birlikte harmanlanmış oluşumlar; biçim dilinin kendine özgü kulvarına ifadenin tüm özgür imkanları kullanılarak taşınmış.

Klasik resim tekniğinin kendine özgü yapısının dışında da arayışları olan bir sanatçı Hasan Mirza. Deri parçacıklarını özgün bir disiplin kimliğiyle realist bir tutum içinde kullanırken, resme boyut ekleyerek anlam kattığının da bilincinde. Resmin uzun soluklu bir uğraş, bir özgürlük ve ifade mücadelesi olduğunun farkında olduğu gibi.
Seçkici bir özelliği var Mirza’nın; gerek renk seçiminde, gerek kompozisyon duyarlılığında bunu gösteriyor; ayrıca yeniliğe açık bir tutumu da var; bu derilerden faydalanma, onu estetiğinin biçim diline dönüştürme kabiliyeti, her tür malzemeyi kullanabilme yetenek ve yeterliliğini ortaya koyuyor sanatçının.

Onun estetiği değişim değeri üzerine de oturuyor aynı zamanda. Statik bir yapı yok eserlerinde. Yeniye açık bir tutum; açık koyu renk değerlerini harmanlamasından, farklı konuları seçmesine kadar, hatta yeni teknik beceriler sergilemesine kadar uzanıyor. Giderek sanatçı, resmi resim olarak algılıyor, onun bir biçim– içerik realitesi olduğunun ayrımında. En başında da, sanatın temelde bir biçim olgusu olduğunun farkında. O biçimi de gerçekçiliğin kendine özgü yalın ifadesinde arıyor sanatçı.
Bir ressam olarak Hasan Mirza özgün bir üsluba sahip; bu üslubu her konuyu içselleştirip, biçim diline dönüştürecek kadar da yetkin. Yeniye ve değişime açık tutumunu her sergide, her sanat yapıtında ileriye taşıyarak götüreceği açık olarak görülüyor..”
İçselleştirilmiş hayattan soyutlamalar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT