Sanatçılar Astoria’da 'Benimle Oynar mısın?' Diyecek

Tarihler: 24 Ekim 2014 Cuma ~ 30 Ekim 2014 Perşembe

Yer: Astoria AVM Artcourt

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 24, 2014 ~ Eki 30, 2014

Astoria Alışveriş Merkezin’de, Kuratör Günseli Toker, İldem Arabacıoğlu ve Hakan Kürklü, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye yararına 36 sanatçı ile 'Benimle Oynar mısın?' projesini gerçekleştiriyor. Pek çok ünlü ressam, heykeltraş, enstelasyon ve fotoğraf sanatçısının katılacağı proje, hasta çocukların dileklerinin gerçekleştirilmesine kaynak sağlayacak!

Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştiren 'Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye' yararına Astoria AVM’de Kuratör Günseli Toker, İldem Arabacıoğlu ve Hakan Kürklü, 36 sanatçı önderliğinde 'Benimle Oynar mısın?' projesini gerçekleştiriyor.

Oyun ve oyuncak temalı proje 36 sanatçının bu konu üzerinden yaptığı eserler ile Astoria AVM’nin ev sahipliğinde sergilenecek olup, hasta çocukların yararına açılacak sergide, insanlara sosyal sorumluluklarını hatırlatmak ve hasta olan çocuklara yardım eli uzatabilmek için, yine onların renkli ve sevgi dolu dünyalarının kapılarını sanat yoluyla aralamayı amaçlanıyor.

'Benimle Oynar mısın?' projesinde sanatçılar konsepte uygun olarak, oyun ve oyuncak üzerinde tasarımlar yaptı. Resim, heykel, seramik, cam, tekstil, fotoğraf, enstalasyon, cam seramik, video art gibi branşların haricinde ortak üretilmiş küçük ve büyük boy topaçları da boyayıp giydirdiler. Astoria AVM’nin Artcourt alanında yer alacak sergi 24-30 Ekim tarihleri arasında gezilebilecek.

'Benimle Oynar Mısın ?' projesinde eserleri sergilenecek olan sanatçılar :
Adil Gültekin, Ali Tekin Cam, April Deniz, Birsen Apca, Cahide Erel, Çiğdem İrtem, Eda Bahadinli, Erhan Sanal, Ertuğ Atlı, Fuat Cağatay, Gönül Nuhoğlu, Gülten İmamoğlu, Günseli Toker, Hakan Kürklü, İldem Arabacıoğlu, Koray Erkaya, Lale Acun, Lerzan Akyıldız, Maria Dimitrova Kılıçoğlu Baraz, Mediha Aşkın, Mehmet Özcan, Merih Kurtul, Mine Akın, Münevver Cillov, Murat Kuruz, Nermin Ülker, Nurdan Likos, Recep Batuk, Recep Baydemir, Semra Hasgüleç, Serap Gümüşoğlu, Seray Vural, Serpil Aslan, Yasemin Aslan Bakiri, Yavuz Kılıçer, Yiğit Gülo Arslan.

Bir Dilek Tut Derneği Hakkında :
Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştiren Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye; kurulduğu 2000 yılından beri çocukların ve ailelerinin umut ve dayanma gücünü artırmak için çabalıyor.

2009 yılında da, Dünya çapında aynı amaçla hizmet eden Uluslararası Make-A-Wish® Vakfı’nın Türkiye üyesi olan dernek, 15. kuruluş yılı olan 2015 yılıyla birlikte 3.000 nci çocuğunun dileğini gerçekleştirmek için vargücüyle çalışıyor.

Uluslararası Make-A-Wish® Vakfı, şu anda 49 üyesi ile 37 ülkede faaliyet göstererek uluslararası ölçekte etkinliklerini yürütüyor ve kurulduğu yıldan beri tüm dünyada yaklaşık 300.000 çocuğun dileklerini gerçekleştirmiş olup, her geçen gün de bu sayı hızla artmaktadır.

Derneğin amacı zorlu hastalıklarla savaşan çocuklar için farklı, pozitif ve sihirli bir anı yaratmak. Bu yolla, çocukların hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını görmelerine, inanmalarına, hayata daha sıkı bağlanabilmelerine yardımcı olmak, ailelerine moral aşılamak. Bu yolla yaşam korkusu ve belirsizliklerle iç içe yaşayan çocuklarımızı mutlu etmek ve tedavi sürecinde onlara psikolojik destek vermek, sürekli hastalıklarla uğraşan ailelere rahat bir nefes aldırmak yürütülen projeler arasında yer alıyor.

Daha fazla bilgi için: www.birdilektut.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT