‘Sanatın Anadolu Aydınlanması`yla Son Buluşma

Tarihler: 03 Kasım 2010 Çarşamba ~ 30 Kasım 2010 Salı

Yer: Galeri Işık

Adres: Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Maslak Kampüsü - Büyükdere Cad. Maslak / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 286 49 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2010 ~ Kas 30, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında yer alan ‘Sanatın Anadolu Aydınlanması’, çağlar boyunca zengin ve farklı kültürel mirasıyla İstanbul’u besleyen Anadolu kültürünün güncel ürünlerini, Nisan ayından bu yana sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

7 üniversite çalışma grubunun 800’ü aşkın eseri, projenin son sergisi ‘Sanatın Anadolu Aydınlanması Final Sergisi’ adı altında 3 Kasım Çarşamba günü, Işık Üniversitesi Sergi Salonu, Galeri Işık’ta ziyarete açılıyor.

‘Sanatın Anadolu Aydınlanması’ projesi kapsamında, Anadolu’nun çeşitli illerinden 15 üniversiteden 18 grup halinde bağlı güzel sanatlar bölümlerinde eğitim veren ve alan sanatçı adayları, ürettikleri çalışmalarını, Nisan ayından bu yana 9 adet sergiyle İstanbullularla buluştu.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında yer alan ve proje mimarı Ali Akdamar ve ana sponsoru Live Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Mayir Saranga’nın imzasını taşıyan ‘Sanatın Anadolu Aydınlanması’ sergi dizisinin sonuncusu ‘Sanatın Anadolu Aydınlanması Final Sergisi’ adlı sergi, 3-30 Kasım tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Sergide, Eskişehir Anadolu Üniversitesi GSF, Erzurum Atatürk Üniversitesi GSF, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi GSF-EF, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi EF, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi GSF, Bursa Uludağ Üniversitesi GSF ve İstanbul Işık Üniversitesi GSF öğretim görevlileri ve öğrencilerinin çalışmalarından oluşan 800’ü aşkın eser yer alacak.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Geldiler, 80,000 km Yol Kat Ettiler, İstanbul’da Buluştular…
Proje Danışma Kurulu üyeleri Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof.Dr. Adem Genç, Ara Güler, Gürol Sözen, Erkal Yavi, Doç. Dr. Leyla Pınar, Refik Durbaş, Prof. Dr. Ferit Özşen ve Tilbe Saran, Anadolu ziyaretlerinde yaklaşık 40 bin km yol kat etti. Samsun’dan Hatay’a, Çanakkale’den Van’a, Bursa’dan Diyarbakır’a 21 ilde toplam 25 üniversiteyi ziyaret etti. 4 binin üzerinde güzel sanatlar öğrencisi ve öğretim üyeleri katıldığı toplantılar düzenledi. Bu öğrencilerden 2 yüze yakını ‘Sanatın Anadolu Aydınlanması’ projesinde görev aldı. Proje kapsamında 15 üniversite çalışma grubunun, İstanbul sergilerine taşıdığı 2000 adet eser yaklaşık 80 bin km yol yaptı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra’nın “Sanat ve kültür iletişim ağının, bir kültür politikası olarak benimsenmesine de örnek olan ve özel sektörün geliştirdiği en önemli sanat projesi” olarak nitelendirdiği Sanatın Anadolu Aydınlanması’nın final sergisi 30 Kasım Salı gününe kadar, Pazar ve tatil günleri hariç 11.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT