Sanatseverler Nilüfer Moayeri ile Buluşuyor

Tarihler: 23 Aralık 2010 Perşembe ~ 04 Ocak 2011 Salı

Yer: Espas Sanat Galerisi

Adres: Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok. No:4 Teşvikiye İstanbul

Telefon: 0212 227 70 17

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2010 ~ Oca 4, 2011

Sanat etkinliklerine ara vermeden devam eden Galeri Espas, sanatseverleri bu kez Nilüfer Moayeri eserleriyle bir araya getiriyor. Sanat ile ilköğretim yıllarında Fransa’da aldığı özel sanat tarihi ve resim eğitimiyle tanışan Nilüfer Moayeri, Mimar Sinan Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra eğitmen, genel sanat yönetmeni ve sanatçı olarak yıllarca Türkiye’deki sanat gelişimlerine katkı sağlamıştır.

Ulusal ve uluslar arası iki yüzü aşkın sanatçının sergilerinin düzenlenmesinde küratörlük yapan Moayeri, bir yandan Türkiye ve Kanada - Vancouver`daki atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok karma ve kişisel sergide ve bienalde eserleri yer alan sanatçı, İstanbul figürlerini yorumsal olarak çağdaş sanat çizgisinde tuvallere yansıtmasıyla dikkat çekmektedir. Moayeri, resme olan tutkusunun yanısıra Tiyato Pera`nın çok sayıda oyununda kostüm tasarımı da yapmaktadır ve 2009 yılında Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde en iyi kostüm dalında aday gösterilmiştir.

Moayeri’nin eserleri, şimdi ise 23 Aralık’da açılışı yapılacak olan Galeri Espas’da iki hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Modern Türk sanatının en iyi temsilcilerinden olan Moayeri`nin eserlerinde resmin yalnız tuvallerden yapılmış bir standart anlayışın dışında bir konsepte dönüşmesinin hikâyesini gözlemleyebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT