Sedat Kumova “Zincir”

Tarihler: 20 Kasım 2009 Cuma ~ 09 Aralık 2009 Çarşamba 21 Kasım-9 Aralık 2009

Yer: Akyol Sanat Evi

Adres: Teşvikiye Cd. Cami sk. Kılıç Han No:6/3 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 40 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 20, 2009 ~ Ara 9, 2009
Sedat Kumova “zincir” sergisindeki işlerinde geçmişten bugüne kalan izleri resmetti.
Bir birine bağlı anlar bizi oluşturan. Varoluşumuzdan bu güne bir zincirin halkalarında yaşamın izleri, her biri bizi şimdiki ana taşıyan. Acıyla tatlıyla, yaptıklarımız yapamadıklarımız, fazlası eksiği, bazen döne döne bir motif bazen zikzakla uzayan bir yaşam dantel gibi ilmek ilmek, ince ince oluştururuz bir hayatı. Sevgiyle, emekle, özenle, hüzünle, sevinçle, umutla… Bir pencerenin önünde suskun özlenen başka bir yaşamın resmini çizer gibi. Geçmişin izlerinin üstüne sadece kendimizin oluşturduğu beyaz bir örtü yaşamı süsleyen. Hatırlamak istemediklerimizi kapatan, bize ait olmayanları bize ait kılan motifler gelecek kuşaklara bırakılan geçmiş izler. Pamuk ipliğine bağlı değerleri, zincirlerle sıkıca ilmekleyerek tutundurmak, sağlamlaştırmak yaşatmak, korumak istercesine. Sedat Kumova “zincir” sergisindeki işlerinde geçmişten bugüne kalan izleri resmetti. Annesiyle olan hatıralarını onun dantel motifleriyle simgeleştirdiği kompozisyonlarını geçmişle bugünü birbirine bağlayan bir kurguyla oluşturdu.

Sedat Kumova:
1971 yılında Bursa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamlayan Kumova, öğretmenlerinin ve ailesinin de desteğiyle, ilk gençlik resim sergisini Bursa’da gerçekleştirdi. Güzel sanatlara gitmek istemesine rağmen matematik eğitimi aldı. Eğitiminı tamamladıktan sonra iş hayatı başladı. Bu süreçte resim ve şiir ile sanat serüveni de devam etti. 1998 yılından itibaren yoğun bir şekilde resme ağırlık verdi. 2004 yılında “Enerji Patlaması” adı taşıyan İstanbul’daki ilk kişisel sergisinde sanatseverlerle buluştu. Birçok kişisel sergi düzenledi ve karma sergilere katıldı. Resim çalışmalarına özgün bir dil yaratmak çabası ile farklı renkler ve boyutlar katarak devam ediyor.

Sedat Kumova resim sergisi “zincir” 21 Kasım cumartesi günü saat 17:00’de açış kokteyl ile başlıyor. 9 Aralık’a kadar devam edecek olan sergi Pazar günleri hariç 14:00-18:00 saatleri arasında izlemeye açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT