Selçuk Artut - Verisel Gerçeklik

Tarihler: 14 Mart 2014 Cuma ~ 03 Mayıs 2014 Cumartesi

Yer: Galeri Zilberman

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:163 K.3 D.10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Faks: 0212 251 42 88

Web: http://http://www.galerizilberman.com

E Posta: zilberman@galerizilberman.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2014 ~ May 3, 2014

Galeri Zilberman, Selçuk Artut’un “Verisel Gerçeklik” adlı kis¸isel sergisini sunmaktan mutluluk duyar.

Selçuk Artut, ses, interaktif yerles¸tirme, sanal gerçeklik gibi unsurları biraraya getiren sergisi ile, Galeri Zilberman’ın Mısır Apartmanı’nın ikinci katındaki mekanının odalı kurgusunu bir araç olarak kullanıyor. Birçok farklı mecrayı ve bilgi üretim biçimini biraraya getiren Artut’un fikirlerini ve kullandıgˆı kaynakları tes¸hir ettigˆi bir ‘beyin fırtınası’ viniliyle bas¸layan sergide, sanatçı izleyicinin sanat tecrübesinden beklentilerini bazen izleyiciyi is¸in içine dahil ederek, bazen de yansıyan görüntüsüyle yüzles¸tirerek zorluyor. Dezoryantasyonu bir iletis¸im aracı olarak kullanılabilecegˆini gösteren çalıs¸maları ile Artut, sanat objelerinin is¸levselligˆini de sorguluyor.

Artut, Analog Pikseller is¸inde rastlantısallıgˆı sanat objesinin biçimi ile veri arasındaki etkiles¸im üzerinden kullanıyor. Soyut, sade görsellik ile kaynagˆını ilk bakıs¸ta anlayamadıgˆımız ses unsurunu birles¸tiren bu dört parçalı is¸, izleyicinin algısının sınırlarında geziyor. Gördügˆün gördügˆün gibi degˆil ise amorfik bir obje imgesini kullanarak, izleyiciyi takip ediyor, oynuyor, yer degˆis¸tiriyor.

Selçuk Artut (1976, I·zmir) I·stanbul’da yas¸ayıp çalıs¸maktadır. Açtıgˆı kis¸isel sergilerden bazıları: Sonsuza, Cda-Projects, I·stanbul (2011); A/B, Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi ‘Operation Room’, I·stanbul (2011). Katıldıgˆı karma sergilerden bazıları: Soundworks, ICA London, Londra, I·ngiltere (2012); Isea2011, Istanbul (2011); I·simsiz Orijinal, Cda-Projects, I·stanbul (2011); E.V.A. Bashimi Art House Gallery, Salzburg, Avusturya (2011); Art Stage Singapore, Singapur (2011); Vargücü, Cda-Projects, I·stanbul (2011); Semaine du Cerveau, L’art a L’Hopital Exhibition, Genevre, I·sviçre (2010); NewsPaperBox, File Festival, Sao Paolo, Brezilya (2008); I·mkansız Degˆil, Üstelik Gerekli: Küresel Savas¸ Çagˆında I·yimserlik, 10. I·stanbul Bienali, I·stanbul (2007); Improvhelsinki, Helsinki, Finlandiya (2007)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT