Selçuk Demirel Gravür Sergisi - `Mart Kedileri`

Tarihler: 20 Mart 2010 Cumartesi ~ 20 Nisan 2010 Salı 20 Mart -20 Nisan 2010

Yer: Onmara Atölye Galeri

Adres: 36.Ada, Ata 2/4, No:40, Ataşehir, İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 629 00 27

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2010 ~ Nis 20, 2010

SELÇUK DEMİREL “MART KEDİLERİ” GRAVÜR SERGİSİ İLE ONMARA ATÖLYE GALERİ’DE

1987 yılında Metis yayınlarından çıkan ve 15 Kedi deseninden oluşan “Pürtelaş” kitapçığının sunumunda ‘Çizmekten, boyamaktan yorulduğumu hissettiğim sıralar ara verip dinlenmek için kedi resimleri çizip boyadım hep. Belki de gizliden tembelliğe övgüydü yaptığım..." diyen ünlü çizerimiz Selçuk Demirel sanatseverlerin karşısına bu defa Onmara Atölye Galeri ile ortaklaşa geliştirdiği gravür kedileri projesi ile çıkıyor.
Demirel, 1991`de Paris’te Ecole des Loisir/ Pastel Yayınlarından çıkan “Regards de Chats” adı altında topladığı kedi desenlerini, 1998`de Yapı Kredi yayınlarında “Kağıttan Kediler” adı altında yayınladı. Bu kitabın birçok baskısı yapıldı. 2006 yılında da Metis yayınlarından “Başka Kediler” çıktı. 2009 yılının son günlerinde ise; Selçuk Demirel’in kedileri bu sefer Pasabahçe’nin bardak, vazo ve karafları üzerinde dolaşmaya çıktılar. 20 Mart-20 Nisan 2010 tarihleri arasinda görülebilecek son sergisinde, öncelikle Selçuk Demirel’in atölyede tasarladığı ve doğrudan gravür tekniğinin gereklerini yerine getirerek metal plakalar üzerine çizdigi desenler yer almaktadır. Bunlara, atölyenin direktörü sanatçı Nurten Deniz’in teknik katkıları ile kağıt üzerindeki kedi desenlerinin metal plakalar üzerine taşınması ile hazırlanan eserler eşlik etmektedir. Her bir desenin kalıplara tek tek boya verilerek oluşturulduğu sergide 25 adet gravür eser bulunmaktadır. Baskıların her biri 30 adetle sınırlandırılmış olup; Selçuk Demirel tarafından numaralanarak imzalanmıştır.

Hazırlık aşamaları iki yıla yakın süren ve ‘Mart Kedileri’ adı altında toplanan bu sergide ‘her renk, boy ve sınıftan, şaşkın, hüzünlü, kibirli, muzip, hınzır, ilgisiz, bilge, yalnız, neşeli, kızgın, hınzır, obur, kurnaz, üzüntülü, dengeli, keyifli, gizemli, tembel, uykucu, cesur, bağsız, bağımsız ve seksi..” kedileri göreceksiniz.

Çalışmalarını 1978`de gittiği ve yerleştiği Paris’ten sürdüren Selçuk Demirel, Turkiye, Fransa ve Amerika’daki birçok önemli dergi ve gazetelerde desenlerini yayınladı: Cumhuriyet, Yeni Yüzyıl, Milliyet (Türkiye), Le Monde, Le Monde Diplomatique, Le Nouvel Observateur (Fransa) ve ABD`de The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The Boston Globe vb. Desenlerini düzenli bir şekilde kitaplaştıran Selçuk Demirel’in, 30’a yakın desen albümü ve bir o kadar da çocuklar ve yetişkinler için resimlediği kitapları yayınlandı. Bunlar arasında; Eclats de Silence (Le Monde Diplomatique, 1990, Paris), Regards de Chats (Pastel, Paris, 1991), İz (YKY, 1997, İstanbul), Kıyıdaki Adam (Metin: John Berger, YKY, İstanbul, 1998), Defter (Metin: Enis Batur, 2001, İstanbul), Göz Alabildiğine (YKY, İstanbul, 2003), Avec des Si (Texte: D.Noguez, Editions Flamarrion, 2005, Paris), Tres Bons Mauvais Consils (Texte:François David, Editions QuiQuandQuoi, 2005, Genevre), Başka Kediler (Metis, 2006, İstanbul), Kaleydoskop (YKY, İstanbul, 2008), Alfabe (İstanbul, 2009), Yüzde Yüz (Galeri Nev, İstanbul, 2009). Çizgilerini Ankara, İstanbul, Paris, Duisburg ve Roma’da sergileyen sanatçının son sergisi geçtigimiz Aralık 2009 tarihinde İstanbul Galeri Nev’de Yüzde Yüz adı altında sergilenmişti.

Sergi Çarşamba hariç hafta içi günlerde 10.30-17.00 arasında açıktır.
www.onmara.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT