Selçuk Nartur Kişisel Sergisi

Tarihler: 10 Mayıs 2011 Salı ~ 28 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Teşvikiye Galeri Oda

Adres: Hüsrevgerede Cad. Fırın Sok.2B Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 259 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2011 ~ May 28, 2011

Selçuk Nartur’un suluboya çalışmalarından oluşan üçüncü kişisel sergisi, 10 - 28 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Teşvikiye Galeri Oda’da açılacak.

1955 yılında Balıkesir’de doğan Selçuk Nartur, hükümet tabibi olan babasının işi nedeniyle Van’da başladığı ilkokulun ardından, dolaşarak eğitimini Kadıköy Maarif Koleji’nde tamamlamış. İÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne iki yıl devam etse de, iş hayatına geçerek üniversiteyi tamamlamamış.

Başarılı ve verimli bir ortamın içinde olmasına rağmen uzun yılların ardından mesleğini 2002’de, artık yaşamında sadece resim olacağına karar verip, bırakmış ve bütün araştırmalarının sağladığı sanatsal birikimlerinin ortaya döküldüğü bugünleri yaşamaya başlamış...

Selçuk suluboya yapıyor; biraz farklı bir suluboya; özellikle İngiltere ve ABD’de yaygın olarak kullanılan tekniği uyguluyor resimlerinde. Yurt dışında müzelerde ve özel atölyelerde uzun araştırmalar yaparak kendisini ve tekniğini bu yönde geliştirip birkaç seansa uzatılabilen, bizim alıştığımızdan daha örtücü ve kıvamlı olarak kullanılan boyasıyla hünerini ortaya koyma yolundaki çalışmalarını yetkin adımlarla sürdürüyor; beğeniyle izlenen resimlerini yapıyor...

Çok disiplinli ve saygılı bir çalışma düzeniyle üreten Selçuk Nartur’un resim serüveninde pek çok ressam gibi renk tutkusu var. Onun bu tutkusunu anlamak istersek, sözü büyük usta Bedri Rahmi’ye bırakalım: “... Dükkancı boya satar, ressam bu boyaya yüreğinden bir şeyler katarsa boya renk olur.”

Konularını daha çok sade, sıradan nitelikleriyle günümüz insanına iyi gelen, kendisinin yakından bildiği küçük yörelerin kırsal yapıları başta olmak üzere, Anadolu’nun her tarafından ve İstanbul’dan esinlenerek, beslenerek düzenliyor.

Bu sergide ressamımızın, yaklaşık otuz çalışmasını izleyebileceğiz.

Galeri, Pazar ve Pazartesi dışında 12:00-19:00 arasında açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT