Selma Gürbüz - Saydam Hayaller

Tarihler: 13 Haziran 2014 Cuma ~ 12 Temmuz 2014 Cumartesi

Yer: Rampa

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 08 00

Faks: 0212 327 08 01

Web: http://http://www.rampaistanbul.com

E Posta: info@rampaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 13, 2014 ~ Tem 12, 2014

Selma Gürbüz, 4 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında Rampa’da yer alacak kişisel sergisi “Saydam Hayaller” ile izleyicilerle buluşuyor. Gürbüz’ün 2014 yılında gerçekleştirdiği fotoğraf ve ışıklı kutuları biraraya getiren sergi, sanatçının özellikle son dönem tuvallerinde işlediği ağ benzeri doğa manzaralarının izini farklı mecralarda sürüyor.

Rampa’nın cadde seviyesinde yer alan mekanında yer alacak olan sergide, Gürbüz’ün Hindistan’a yaptığı seyahatlerde çektiği fotoğraflardan üretilmiş yeni eserler yer alıyor. Sanatçının seyahatini belgelemek amacıyla çekmeye başladığı bu fotoğrafların giderek daha soyut bir yön kazanmaya başladığı noktada bu serginin de ilk fikirleri ortaya çıkmış. Gürbüz, çok sık dokulu ve uzun boylu tropikal ağaçlarla dolu el değmemiş bir orman içinde yaşadığı kaybolma hissini; doğanın içinde ve doğanın bir parçası olma halini koruyarak, kendisinin müdahalesinin olmadığı fotoğraflarında yansıtıyor.

Gürbüz’ün fotoğraflarındaki, ağ misali etrafı saran dallar, sarmaşıklar ve bu vahşi doğanın gölgeleri, izleyiciyi sanatçının kendine özgü gizemli ve büyülü dünyasına taşıyor. Formal olarak sanatçının kağıt üzerine mürekkep kullanarak ürettiği titiz desenlerin yoğunluğunu andıran bu yeni işler aynı zamanda Gürbüz’ün masalsı hayvan ve insan figürlerini de çağrıştırıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT