Sema Çulam-Adil Ocak resim sergisi

Tarihler: 17 Mart 2009 Salı ~ 19 Nisan 2009 Pazar

Yer: Toprak Sanat Galerisi

Adres: City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi, 5. Kat İstanbul

Telefon: www.topraksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2009 ~ Nis 19, 2009
Sema Çulam-Adil Ocak resim sergisi
17 Mart – 19 Nisan 2009

Toprak Sanat Galerisi City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezindeki yerinde 17 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Naif tarzın iki usta sanatçısı Sema Çulam ve Adil Ocak resim sergisine yer veriyor…

Sema Çulam
1976-1977 yıllarında Nermin Pura’dan desen dersleri alan sanatçı:1978 – 1979 yılları arasında İzmir-Buca Eğitim Enstitüsü Resim bölümü Cavit Atmaca,Şeref Bigalı atölyesine devam etti (2 yıl ) 1979 da sonra resme profesyonel olarak devam eden sanatçı; 2000 yılına kadar soyut figüratif resimler yaptı, 2000 yılında, Uluslararası Kadınlar Birliği ve Kültür Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Naif Resim Yarışmasında 45 ülke içinde birinci olmasından sonra, sanat hayatına, yeni bir tarz ile devam etti,” naif tarz” bu tarzda yaptığı resimlerde tarihi evleri ve doğayı olması gerektiği gibi sade ve gizemli bir uslupla betimleyerek,günümüzde doğaya verilen zarara karşı en naif duruşu kendi fırçasının gücüyle düşünsel olarak sergilemektedir.

Adil Ocak
1951 Trabzon doğumlu Adil Ocak; 1977 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. Naifliğin ötesinde Fantastik kurgu üzerine tasarlanmış resimlerinde, “var olanın değil de O’na göre var olması gerekenin” peşine takılıyor. Doğadaki ağaçları soyutlayıp kendine göre biçimlendirirken, değişken olan tüm ağaçları bir geometrik formun içeriğinde yuvarlak bir biçim olarak algılıyor ve tuvallerine yansıtıyor. Dolayısıyla, bu ağaçları doğadaki bir senfoni orkestrasının farklı birer enstrümanı olarak tanımlıyor. Ayrıca çalışmalarında bir noktadan lokal ışıkla yüreklerdeki mutluluk ışığını tuvaline yansıtıyor.

Sergi;17 Mart-19 Nisan tarihleri arasında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT