Semiha Berksoy Sergisi

Tarihler: 24 Mart 2010 Çarşamba ~ 02 Nisan 2010 Cuma

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu

Adres: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2010 ~ Nis 2, 2010

Cumhuriyet dönemi sanatının sembolü haline gelen Semiha Berksoy’un 100. doğum yılı nedeniyle Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde açılan

“Ben Yaşardım Aşk ve Sanatla” adlı serginin süresi gördüğü yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı. Bugüne kadar 40 bini aşkın sanatsever tarafından ziyaret edilen ve büyük beğeniyle karşılanan sergi, 2 Nisan Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Küratör Roza Martinez’in “Dünyaya ait bir tanrıça, 20. yüzyılda kesinkes bir sanat eseri ve yeni binyıl için yaratıcı bir model” olarak tanımladığı Semiha Berksoy’un sanat yaşamını gözler önüne seren sergide, sanatçının resimleri, otoportreleri, kıyafetleri, fotoğrafları ve arşiv değeri taşıyan pek çok eser yer alıyor. Serginin en çarpıcı bölümü ise Sermet Çifter Salonu’nda yeniden canlandırılan ünlü “Semiha Berksoy Odası”. Berksoy’un, “Bütün dünya benim odamın içinde” diye tanımladığı bu eserde, sanatçının başyapıtları, bir zamanlar aşk yaşadığı Nâzım Hikmet anısına hazırladığı köşe, piyanosu gibi pek çok eser ve obje yer alıyor.

Sergi için dünyaca ünlü oyun yönetmeni ve sanatçı Robert Wilson “For a Woman Who” adlı özel bir iş üretti. Ziyaretçiler, Wilson’un Semiha Berksoy’a adadığı bu görsel-işitsel çalışmasının yanı sıra, Berksoy’un kendi sesinden aryalarını ve şiirlerini de dinleyebiliyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT