Seyhan Taşçı - Düşlerimde

Tarihler: 03 Nisan 2010 Cumartesi ~ 15 Nisan 2010 Perşembe

Yer: Taksim Atatürk Kitaplığı Sanat Galerisi

Adres: Mete Cad. No:45 Taksim İstanbul

Telefon: 0212 243 79 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2010 ~ Nis 15, 2010

Çağdaş Türk resminin genç kuşak temsilcilerinden Seyhan Taşçı’nın ikinci kişisel resim sergisi “Düşlerimde”, 3 – 15 Nisan 2010 tarihleri arasında Taksim Atatürk Kitaplığı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

1975 yılında İzmir’de doğan Seyhan Taşçı; İzmir İZFAŞ Sanat Galerisi Ressam Güldane Araz Atölyesi’nde desen çalışmaları, İzmir Turgut Pura Vakfı Heykel Atölyesi’nde heykeltıraş Zübeyde Ergin ile rölyef çalışmaları yaptı. Ardından İzmir Galeri Seba’da ressam Seba Uğurtan’dan desen eğitimi alan Taşçı; 2001 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümü’ne girdi. Resim eğitimine Devrim Erbil, Aydın Ayan, Yalçın Karayağız ve M.Orkun Müftüoğlu atölyesinde başlayan genç sanatçı, mezun olmasının ardından Bodrum ve İzmir’de çeşitli müzikal gösterilerde sahne dekor tasarımcısı ve dekoratör olarak görev aldı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan Seyhan Taşçı, resim çalışmalarına İstanbul`da devam etmektedir.

2005 Türk Kalp Vakfı Resim Yarışması’nda, 1992 İzmir Büyükşehir Belediyesi Afiş Yarışması’nda ve 1982 MEB Resim Yarışması’nda birincilik ödüllerine sahip olan Seyhan Taşçı; 1995 yılında açtığı ilk kişisel sergisinin ardından birçok karma sergide yer aldı. Başarılı ressam, “Düşlerimde” başlıklı ikinci kişisel sergisinde; adeta düşlerin bir yansımasını sunuyor. Kişiyi, sanatçının hayal dünyasında bir yolculuğa çıkartan tablolarda; hayaller çizgiyle, boyayla, renkle bedene bürünüp canlanıyor. Issızlığın ve huzurun hakim olduğu tuvallerde; Seyhan Taşçı’nın günlük hayattan, kalabalıklardan, sokaklardan ayrıştırdığı düş dünyasında tek başına bir kadın duruyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT