Seyit Mehmet Buçukoğlu "ANLATI" Resim Sergisi

Tarihler: 28 Mayıs 2014 Çarşamba ~ 21 Haziran 2014 Cumartesi

Yer: Lotus Art Shop Arnavutköy

Adres: Bebek - Arnavutkoy Cad. 41/A Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 265 09 65

Web: http://http://www.lotusartshop.com

E Posta: lotusartshop@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

Nilüfer Yılmaz May 28, 2014 ~ Haz 21, 2014

Arnavutköy’de geçen ay açılan LOTUS Art Shop’un yeni etkinliği, doğa ve insan arasında biçimlenen “zaman/söz/anlatım” gibi faktörleri, doğadan referans aldığı malzemelerle şekillendiren Seyit Mehmet BUÇUKOĞLU’nun kişisel sergisi olacak. Marquez’in Anlatmak İçin Yaşamak eserindeki “İnsanın yaşadığı değildir hayat, aslolan hatırladığı ve anlatmak için nasıl hatırladığıdır.” savından yola çıkan sanatçı, doğanın katıksız özünden yararlanarak tamamen doğal malzemeler ile yeni bir dil yaratmış ve eserlerini, sayfalar olarak ele aldığı tuvallerinin üzerinde bu yeni dili kullanarak oluşturmuş. Izleyiciler, sanatçının ‘Doğanın kendi dilinde doğaya yazılmış’ olarak nitelendirdiği çalışmalarında, bazen satırlar dolusu yazı ile coşkunun, taşkınlığın, hatta isyanın dile getirilişini, bazen de minimalist bir anlayışla tek bir sözcüğün vurgulanışını gözlemleyebilecekler.

BUÇUKOĞLU, özellikle hayvan derisi tuvaller kullanarak gerçekleştirdiği “sessiz” anlatımlı çalışmalarını, endüstriyelleşen dünyanın tüketmekte olduğu doğanın zayıflayan sesini izleyene duyurma, doğanın canlı olduğu gerçeğini ve yavaş yavaş yok edildiğini hatırlatma amacı ile yazılan kısa ancak etkili notlar olarak yorumlamaktadır. Genç yaşına rağmen ürettikleri ile tam 58 kez ödüllendirilmiş olan BUÇUKOĞLU’nun kendine özgü bir teknik ve üslupla ürettiği eserlerden oluşan “ANLATI” başlıklı sergisi, sanatçının daha önceki sergilerinde olduğu gibi sosyal sorumluluk bilincini pekiştirici içeriğiyle de ayrı bir önem taşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT