Seyit Mehmet Buçukoğlu `İZLEK`

Tarihler: 08 Ekim 2009 Perşembe ~ 28 Ekim 2009 Çarşamba

Yer: ARTİSAN Sanat Galerisi

Adres: Müfide Küley Sok. 28/C Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 247 90 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2009 ~ Eki 28, 2009
ARTİSAN Sanat Galerisi
SEYİT MEHMET BUÇUKOĞLU Resim Sergisi
08-28 Ekim 2009 “İZLEK”

ARTİSAN Sanat Galerisi, 2009-2010 sergi sezonunu genç sanatçı Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun “İZLEK” adını verdiği kişisel sergisiyle açıyor. Sanatçı, doğal ve içsel bir yönelişle çeşitli leke, form ve biçimlerin tanımlı ya da tanımsız imgelere dönüştüğü yapıtlarını sergilemektedir. Sanatçı, sadece ruhsal, düşünce biçiminde değil, sezgi ve duygu alanı içinde şekillendirdiği bu yapıtlarını deneysel bir tavırla üretmiştir. Sanat izleyicileri, bu sergide sanatçının nesnel olduğu kadar düşünsel alandaki “İZLEK” lerini de takip edebileceklerdir.

Sanatçıya göre; insanoğlunun belleğindeki dürtüler, aslında üstü kapalı gibi görünse de tetikleyici unsurlarla çoğu kez bilinçaltının yansıması olarak netliği tam olmayan ancak, bir takım verileri bize sunan paylaşımlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Sanatçı yarı saydam olarak adlandırabileceğimiz tuval yüzeyindeki bu resimsel paylaşımları tela, elyaf, boya vb. malzemelerle belli ölçülerde örterek bir yandan plastik anlamda matlık-saydamlık, öte yandan kullanılan görsel imgelere yönelik ön-arka plan ilişkisi ile bütünlük oluşturan bir şekilde izleyiciye sunmaktadır.

1982 İstanbul doğumlu sanatçı, lise yıllarında Deniz Orkuş ve Dara Abadi atölyesinde resim çalışmalarına başladı ve 2001 yılında kazandığı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 2005 yılında mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü lisans eğitimine başladı. Şu anda Devabil Kara Atölyesi son sınıf öğrencisi olan sanatçının ulusal ve uluslar arası yarışmalarda toplam 44 ödülü bulunmaktadır. Yurtiçinde 3 kişisel sergi açmıştır. Aralarında yarışmalı sergilerin de bulunduğu ve 4 tanesi yurtdışında olmak üzere toplam 86 karma sergiye katılmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT