Seza Bali – Manzaralar Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 06 Şubat 2014 Perşembe ~ 08 Mart 2014 Cumartesi

Yer: Elipsis Gallery

Adres: Hoca Tahsin Sok. Akçe Han No: 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Faks: 0212 244 89 06

Web: http://http://www.elipsisgallery.com

E Posta: info@elipsisgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 6, 2014 ~ Mar 8, 2014

Elipsis Galeri, uzun zamandır beklenen Seza Bali’nin Manzaralar isimli ilk solo sergisi 6 Şubat 2014 – 8 Mart 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sanatçının Amerika ve Finlandiya’da çekmiş olduğu birbirinden farklı yerlerin ve deneyimlerindeki manzara anlayışından oluşuyor.

Manzara görselleri, zaman ve mekânın önemli dizinleridir; bir hassasiyete işaret ederler; sanatçıya ve imgenin yaratıldığı bağlama dair bir yaklaşımı belgelerler.

Önceki "New Landscapes" (Yeni Manzaralar) serisi ile peyzajın ve perspektifin geleneksel temsiline tepki vererek panoramik görüntüyü simetriyle oynayarak kullanan Seza Bali, şimdi ise manzarayı daha basit bir şekilde ele alıyor. "New Landscapes", fotoğrafın temsili niteliğini kesintiye uğratan açık bir jest iken, yeni çalışmalar fotoğrafa dair bu temsil problemiyle daha dolaylı bir yoldan ilişki kuruyor. Son derece farklı mekânları, mevsimleri ve deneyimleri içiçe geçirerek dünyanın tutarlı bir "görünümünü" oluşturan bu peyzajlar aslında o kadar da temsili değil. Seza, daha ziyade, önceden bulunmuş olduğu yerlerin topolojilerini ve tanımlayıcı görsellerini, nesnelerden ve bitkilerden oluşan ölü-doğa görünümleriyle karıştırarak manzara fotoğrafçılığı kavramını sorguluyor. Sanatçının sıklıkla "kusurlu" ve "beklenmedik" şekillerde oluşturulmuş olan yeni çalışmaları, kendini-eleştiren ve aynı zamanda tekniğe-özgü bir jestin sonucu; Seza, çeşitli mekânlardan edindiği kişisel deneyimleri dahilinde bu manzara anlayışını ne kadar ileriye taşıyabileceğini sınıyor.

1982 doğumlu sanatçının işleri Elipsis Galeri dahil olmak üzere, Philedelphia’da, Project Basto Gallery, San Franciso’da Togonon, Space ve Root Division galerilerinde sergilendi. 2009 yılında Kaliforniya’daki Headlands sanat merkezinde, yüksek lisans sonrası atölye ödülüne aday gösterilen sanatçı, 2010 yılında SF Bay Guardian tarafından öne çıkan Türk fotoğrafçı seçildi. Genç Soluklar 4’te de yer alan sanatçının fotoğrafı Foam Magazine’nin çıkarttığı A Book of Beds’de kapak fotoğrafı olarak kullanıldı. 2013 yılında Arteles Creative Center’da misafir sanatçı programına katılan sanatçının eserleri, Unseen ve Contemporary İstanbul fuarlarında sergilendi. Bali’nin ilk kitabı One Man Show, Extra Curricular Press tarafından 2014 yılında tekrar yayınlanacaktır. Sanatçı İstanbul’da çalışmalarına devam etmektedir.

Küratör: Merve Ünsal

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT