Sibel Kocakaya ve Koja Coyote’nin Bir Var Bir Yok/In and Out Sergisi

Sibel Kocakaya ve Koja Coyote’nin Bir Var Bir Yok/In and Out Sergisi

Tarihler: 02 Ağustos 2016 Salı ~ 15 Ekim 2016 Cumartesi

Yer: Açık ekran Yeni Medya Sanatları Galerisi

Adres: Teşvikiye Cad. Karaosmanoğlu Apt. 37/1 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 230 74 92

Web: http://www.acikekran.com.tr/

E Posta: info@acikekran.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 2, 2016 ~ Eki 15, 2016

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Sibel Kocakaya ve Koja Coyote’nin “Bir Var Bir Yok/In and Out” sergisine ev sahipliği yapıyor. İki genç sanatçıyı mekan kurgusu üzerine bir araya getiren sergi, 01 Ağustos – 15 Ekim 2016 tarihleri arasında görülebilecek.

Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, iki sanatçının video çalışmalarından oluşan “Bir Var Bir Yok/In and Out” sergisiyle sanat alanına erişimi artırmaya devam ediyor. Sergi kapsamında, Sibel Kocakaya’nın ‘Şimdi, Burada’ başlıklı video çalışması Türkiye’nin yeni medya ve videoya odaklı tek sanat platformu Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’yle birlikte Şekerbank’ın 8 ilde bulunan 9 şubesinde izleyiciyle buluşacak.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’ndeki yüksek lisansının ardından video işlerinde izleyiciyi mekan-beden kavramları ile buluşturup, üretimini bir oyun alanı gibi kullanarak kendi deneyimsel sürecine ortak eden Sibel Kocakaya ve Kosova Sanat Akademisi’ni bitirdikten sonra resim alanında çalışmalarına devam eden, eserleri yerel ve ulusal düzeyde çeşitli projeler, bireysel ve kolektif sergiler, sunumlar ve farklı atölyelerde sergilenen Koja Coyote, Şekerbank Açıkekran’da “Bir Var Bir Yok/In And Out” sergisinde sanatseverlerle buluşacak. Var olma ile yok olma noktaları arasındaki gelgitlerde buluşan Kocakaya ve Coyote, sergide dört videodan oluşan kürasyonla bir araya gelecek. Sergide, Sibel Kocakaya’nın “Şimdi, Burada” ve “Oda, Ses”, Koja Coyote’nin “Yorumsuz” ve “Duvağın Altında” isimli videoları yer alıyor.

Ali Akay küratörlüğündeki seçki, iç mekanlar ile kamusal alanlar arasındaki devinim ve hareketsizlik arasındaki ikilemi, değişimi ve devinimi izleyiciye ulaştırıyor. Sanatçıların kullandığı dış sesler ve uğultu öğeleri ise, 20. yüzyılın modern zamanlarına gönderme yapan, günlük hayatın muğlaklaşan anlamını sorgulayan unsurlar olarak kavramsal çerçeve içinde deneyimlenebilecek.

info@acikekran.com.tr
twitter.com/Acikekran
facebook.com/SekerbankAcikEkran
instagram.com/sekerbankacikekran
www.acikekran.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT