Siemens Sanat Yeni Sezonu ‘Başka Dünyalar’ Sergisi İle Karşılıyor

Tarihler: 29 Eylül 2010 Çarşamba ~ 23 Kasım 2010 Salı

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclisi Mebusan Cad. No:45 Fındıklı İstanbul

Telefon: 0212 334 11 04

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 29, 2010 ~ Kas 23, 2010

Siemens Sanat, yeni sanat sezonunu ‘Başka Dünyalar’ adlı sergi ile karşılıyor. Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün`ün küratörlüğünü üstlendikleri sergide, Roza El-Hassan, Tamas Oszvald ve Youssef Tabti’nin yapıtları yer alıyor. Sergi, 29 Eylül 2010 - 23 Kasım 2010 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Fotoğraftan desene, yerleştirmeden heykel ve videoya kadar farklı türde yapıtların yer aldığı serginin küratörlerinden Mürteza Fidan sergide yer alan yapıtların kökenlerini oluşturan kültürel veya toplumsal göstergeler arasındaki iletişimin asıl temayı oluşturmadığına dikkat çekiyor. Esas olanın kültürlerarası farklılıkların bilincine vararak, yaratıcı öznenin kendi davranışını kendine yönelik değerlendirmenin bir aracına dönüştürüp dönüştüremeyeceği olduğunu belirten Fidan şöyle devam ediyor: “Önemli olan sanatçıların çalışmalarının birbiriyle uyumlu ya da ilişkili olup olmadığı değil, bir yapıttan diğerine geçiş esnasında yapıt içeriklerinin yeniden nasıl oluştukları, nasıl parçalandıkları ve izleyicide bu duruma ilişkin nasıl bir tutum geliştiğidir.”

Uluslararası sanat ortamında önyargıları ele alan performanslarıyla tanınan Roza El-Hassan’ın, ortağı Salam Haddad ile beraber farklı yıllarda gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları sergide yer alıyor. Ayrıca, El-Hassan’ın Türkiye`de ürettiği yapıtlar da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Tamas Oszvald, İstanbul’da yaşayan çeşitli kişilerden ödünç aldığı değişken objeler ile ziyaretçilerin de bir parçası olabileceği alışılagelmişin dışında bir yerleştirme projesi gerçekleştiriyor.

Youssef Tabti ise, mekan, ses ve görseller arasında karşılıklı olarak güçlü bir bağ bulunan video ve yerleştirmeleriyle sergide yer alıyor.

Euromessage, Garanti Bankası, Intercity, Madebycat, OSRAM, Ran Logistics ve Siemens Ev Aletleri’nin desteğiyle gerçekleştirilen Başka Dünyalar adlı sergi, 29 Eylül – 23 Kasım 2010 tarihleri arasında, haftanın her günü 10.00 – 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT