Sinan Yasdıman – ‘Digital art-Foto-pentüre’(Dapp)

Tarihler: 21 Şubat 2013 Perşembe ~ 05 Mart 2013 Salı

Yer: Galeri Binyıl

Adres: Ihlamur Yolu Sok. Demirpalas Apt. No:50/3 Topağacı-Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 240 34 54 - 0532 296 76 42

Web: http://http://www.galeribinyil.com.tr

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Şub 21, 2013 ~ Mar 5, 2013

Yılların birikimini, dünyamız gerçekleriyle pekiştiren Yasdıman; foto-pentürlerini digital ar:’Dapp’ olarak yansıttığı sergisinde sunuyor. Binlerce fotoğraf arasında sergi için karelerin seçimde hür olamıyordu.Günün birinde bir dostu ile başka bir dosta ziyarete giderler. Sohbet, muhabbet derken binlerce karelik bu fotoğrafları birlikte sabırla elerler. Birbirinden ayrı güzellikteki bu görüş anlarını hem hisseder, hem de yaşayarak zevkle çalışırlar. Oldukça da zor bir eleme olur. Sanatçıya poz veren yaşadığı "anların" hangi birisini diğerinden ayırt edebilirdi ki.! 8 ayrı bölüme ayırdılar. Sonunda sergi için 3 bölümü seçebildiler. Sanatçının duygularını hissederek, fazla müdahale de etmeden onu anlatabilmesini sağlayıp sadeleştirdiler. 3 bölümün birbiriyle konuşabilmesi gerekiyordu. Tıpkı 3 uyumlu ama farklı karakterlerin bir araya gelişi gibi…

1.bölümde; Sanatçı yıllardır dolaştığı sanat buluşmalarının ardından karelediği sanatçı dostlarının yapıtlarından detayları kendi yorumuyla bezemişti. Renkleri öyle yakalamıştı ki sanki tuvalin içinden çıkarılmış farklı resimler oluşturulmuş.

2.bölümde; aynı tabloların çalışma anında yere dökülmüş boyaların suya aksi içinde gözlemlediğimiz bize gösterilmek istenen farklı hayatlar veya sokaktan su birikintileri, cama yansımaların Sinan Yasdıman tarafından bize gösterilmesi.

3.bölümde ise; aslında sokakta dikkatimizi çekmeyen değersiz, atık ama bir o kadar da içimizden olan afişlerin içinde bulup sunduğu acı, duyarlılık, hüzün, kayıplarımız ve an/ı/larımızdan parçalar. İşte bu noktalara değinirken aslındaYasdıman; yıllarını verdiği tecrübeyi de fotoğraflarında, tüm renklerinde gördüğünü sunuyor bize... tıpkı bir nakkaş gibi…

Aslında sanatçı farklı 3 yaklaşımıyla aynı anda 3 kişisel sergisini de birlikte bizlere izletecek denli de sürprizlerle dolu.

Sanatçı; Dünyayı ve ülkemizi gezerek çektiği fotoğraflarını Fethiye’deki atölyesinde resimleştiriyor. 20 Şubatta açılacak sergisi 5 Marta kadar sürecek.

www.galeribinyil.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Nefis bir çalışma. Kutlarım..
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT