Sinema Eleştirmenliği: Atilla Dorsay`a Saygı

Tarihler: 06 Ocak 2009 Salı ~ 20 Ocak 2009 Salı

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:4 Taksim İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 6, 2009 ~ Oca 20, 2009

SİNEMA ELEŞTİRMENLİĞİ: ATİLLA DORSAY’A SAYGI

40 yılı aşkın bir süreden bu yana sinema sanatı üzerine yazan Atilla Dorsay, sinema dünyasının en önemli isimleri arasında yer alıyor. Çeşitli festival ve yarışmalarda jüri üyeliği yapan yazar, aynı zamanda Sinema Yazarları Derneği’nin kurucusu ve onursal başkanı. Türkiye’de Fransız sinemasının tanınması ve sevilmesinde büyük katkıları olan Atilla Dorsay’ın Légion d’Honneur-Palmes Académiques Nişanı da dahil pek çok ödülü var.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, sinema dünyasının bu önemli ismine saygı çerçevesinde yazarın « YÜZLER » fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, Dorsay’ın meslek hayatı boyunca resmini çekme fırsatı bulduğu sinemanın unutulmaz yüzleri arasında 2007-2008’de çektiği portreler yer alıyor.

Bu sergi çerçevesinde sinema eleştirmenleri Atilla Dorsay ve Alin Taşçıyan’ın gerçekleştireceği söyleşinin ardından yazarın "hayatının Fransız filmi" olarak değerlendirdiği Alain Resnais’nin Hiroşima Sevgilim filmi gösterilecek.
Sergi: 6 - 20 Ocak
Söyleşi ve film gösterimi: 9 Ocak Cuma, 18:00 (Türkçe altyazılı)
www.infist.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT