Sınırlar ve Yörüngeler 12

Tarihler: 27 Haziran 2012 Çarşamba ~ 31 Temmuz 2012 Salı

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. No: 45 Fındıklı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 11 04

Web: http://www.siemenssanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 27, 2012 ~ Tem 31, 2012

‘Sınırlar Yörüngeler’den altıncı yılda 12. sergi

Siemens Sanat altı yıldır ‘Sınırlar Yörüngeler’ ile güncel sanatın genç yeteneklerini keşfediyor.

Siemens Sanat’ın genç sanatçıları desteklemek ve güncel sanat için bir platform oluşturmak amacıyla düzenlediği ‘Sınırlar Yörüngeler’ yarışması bu yıl altıncı kez gerçekleştirildi. Bu yılki ‘Sınırlar Yörüngeler 11-12’ yarışmasında başarılı bulunan yapıtların ikinci bölümünün sergilendiği ‘Sınırlar Yörüngeler 12’ sergisi 27 Haziran - 31 Temmuz 2012 tarihleri arasında Siemens Sanat’ta izleyicileriyle buluşuyor.

‘Sınırlar Yörüngeler 12’ sergisinde, yedi genç sanatçının yapıtları yer alıyor.

Turan Aksoy, Canan Beykal, Mürteza Fidan, T. Melih Görgün ve Dilek Winchester’ın yer aldığı ‘Sergi Değerlendirme Kurulu’ tarafından titizlikle yapılan değerlendirme sonucunda, “Sınırlar Yörüngeler 12” sergisinde çalışmalarına yer verilen genç yetenekler arasında Ozan Atalan, Didem Erk, Eda Gecikmez, Tuba Kılıç, İbrahim Resnelli, Meltem Sırtıkara, Gamze Taşdan bulunuyor.

Ozan Atalan çalışmalarında, bir yandan yokluğun görece varlığını sorunsallaştırıyor, diğer yandan da maddenin mental plastik yapısı üzerine yoğunlaşıyor.

Didem Erk çalışmalarında alışılagelmiş göstergelere müdahale ederek iletişimin zeminiyle oynuyor ve izleyiciyi kahramanlık göstergeleri üzerinden yeni bir semiyotik-estetik sunumla karşı karşıya bırakıyor.

Eda Gecikmez’in oluşum halindeki figürleri, oluşun belirsizliği-tekinsizliği (unheimlich), iktidarın cinsiyet-beden politikalarını etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor.

Tuba Kılıç, geçmişten gelen bireysel travmanın günümüzdeki sonuçlarını araştırıp, bitmeyen bir yapıtta obsesyon estetiği sunuyor.

İbrahim Resnelli, günümüzde insanın yalnızlığına ve yabancılaşmasına, desenin ham halinin insani olanı en az sapmayla ve desenin manüel mekanizmasının da insani temasa olanak vermesiyle karşı duruyor.

Meltem Sırtıkara, çalışmalarında günümüzün görüntü estetiğini sorunsallaştırarak güncel imajların gösterge verilerine müdahale ederek gösteren-gösterilen arasındaki ilişkiyi iptal edip yeniden kuruyor.

Geleneksel yargıların ötekileştirdiği kadın cinselliğinin başıbozukluğunun (dul kadın) ve cinselliğin toplumsal dolaşımına tüketim aracı olma halinin, bir tehdit unsurunun potansiyeli olarak görünmesi Gamze Taşdan’ın yapıtlarının bağlamını oluşturuyor.

‘Sınırlar ve Yörüngeler 12’ sergisinde sanatçıların çizgi, video, enstalasyon, pentür gibi farklı sanat üretim formları ve araçlarını kullanarak gerçekleştirdikleri yapıtları yer alıyor.

Sergi Değerlendirme Kurulu üyelerinden T. Melih Görgün, Siemens Sanat’ın 2007 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Sınırlar ve Yörüngeler yarışmasının, Türkiye’nin güncel sanat ortamında önemli bir yeri olduğunu belirtti. Görgün, bu yarışmanın genç sanatçıların yeni tartışma konuları yaratarak, kendilerini ifade edebilmeleri için olanak sunduğunu kaydetti.

‘Sınırlar Yörüngeler 12’ sergisi 27 Haziran - 31 Temmuz 2012 tarihleri arasında, haftanın her günü saat 10.00 - 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilir.

www.siemenssanat.com
www.twitter.com/siemenssanat
www.facebook.com/siemenssanat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT