Sınırlar Yörüngeler 09

Tarihler: 13 Mayıs 2011 Cuma ~ 11 Haziran 2011 Cumartesi

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. No: 45 Fındıklı - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 11 04

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2011 ~ Haz 11, 2011
‘Sınırlar Yörüngeler’den beşinci yılda 9. sergi

Siemens Sanat beş yıldır ‘Sınırlar Yörüngeler’ ile güncel sanatın genç yeteneklerini keşfediyor

Siemens Sanat’ın genç sanatçıları desteklemek ve güncel sanat için bir platform oluşturmak amacıyla düzenlediği ‘Sınırlar Yörüngeler’ yarışması bu yıl beşinci kez gerçekleştiriliyor. Bu yılki ‘Sınırlar Yörüngeler 09-10’ yarışmasında başarılı bulunan yapıtların ilk bölümünün sergilendiği ve küratörlüğünü Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün’ün üstlendiği ‘Sınırlar Yörüngeler 09’ sergisi, 13 Mayıs-11 Haziran 2011 tarihleri arasında Siemens Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

6 genç sanatçının yapıtları sergide izleyicilerle buluşuyor
Banu Cennetoğlu, Nilüfer Ergin, Mürteza Fidan, T. Melih Görgün ve Hakan Onur’un yer aldığı ‘Sergi Değerlendirme Kurulu’ tarafından titizlikle yapılan değerlendirme sonucunda, “Sınırlar Yörüngeler 09” sergisinde çalışmalarına yer verilen genç yetenekler arasında Ahmet Birol, Hakan Dağdelen, Meltem Işık, Can Kurucu, Ilgın Özer ve Yuşa Yalçıntaş bulunuyor.

Serginin küratörlerinden Mürteza Fidan, sergide yer alan genç sanatçıların kimlik sorununun türdeşliği yerine kimliklerin değişkenliğini günümüz görsel kültürünün zeitgeist’ı (zamanın ruhu) olarak gündemlerine yerleştirdiğini ifade ediyor.

Ahmet Birol, National Ideologic adlı çalışmasında bir medya imgesinin küresel bir ideoloji ikonu haline gelişi üzerine yoğunlaşıyor. Birol, bir kadraj göstergesi olarak National Geographic logosunun, merkezden merkez dışına bakışın tek tipleştirici politikasını okunaklı hale getirmek için logoyu yerinden alıntılayarak sergi mekânına yerleştiriyor.

Hakan Dağdelen, modernliğin kaideleri içinde, salt aklın biçimlendirdiği insanın kendisine nasıl yabancılaştığına ve kendi doğasıyla baş etmek için içerik ve biçim arasına nasıl mesafeler koyduğuna dikkat çektiği yapıtlarıyla sergide ziyaretçilerle buluşuyor.

Meltem Işık, Muallak adlı çalışmasıyla yer aldığı sergide, izleyenleri farklı mizaçlı iki malzemenin dıştan kontrol ve içten tepki ile birbirine karşı davranışlarının oluşturduğu plastiğin görece okunmasıyla karşı karşıya getiriyor.

Can Kurucu, yapıtlarında küresel türbülansın yarattığı kafa karışıklığı içinde gündelik yaşamın belirleyici ideolojilerine ve uygulamalarına yoğunlaşan kendi form politikalarını yansıtıyor.

Ilgın Özer, kadınların eylemsizlik, cinsel cazibe ya da öz-aşağılanmayla kısıtlanmasına ve öznelliğinin inkâr edilmesine karşı çıkarak ataerkil ideolojiye misillemede bulunduğu Toksik Şok Sendromu adlı çalışmasıyla sergide yer alıyor.

Yuşa Yalçıntaş, şablon figür çoğaltımlarının tipografik dizgesiyle, bazen bir anlatının, bazen de bir oyunun içinde yok olmaya hazır figürlerin hiç var olmamış kendi kayıp mekânlarını yansıtıyor yapıtlarında.

‘Sınırlar Yörüngeler 09’ sergisi 13 Mayıs – 11 Haziran 2011 tarihleri arasında, haftanın her günü saat 10.00 – 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT