Solo Sergi Serisi 9

Solo Sergi Serisi 9

Tarihler: 05 Ocak 2016 Salı ~ 16 Ocak 2016 Cumartesi

Yer: Armaggan Nuruosmaniye

Adres: Nuruosmaniye Caddesi No: 65 Çemberlitaş Fatih İstanbul

Telefon: 0212 533 44 33

Faks: 212 522 00 33

Web: http://www.armaggan.com

E Posta: info@armaggan.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 5, 2016 ~ Oca 16, 2016

ARMAGGAN Art & Design Gallery, yılın son Kişisel Sergi Dizisini Ressam Tan Taşpolatoğlu ve Ressam Nilgün Sabar ile tamamlıyor.

Armaggan Kişisel Sergi Serisi’nin 9’uncusu, kişinin, çevresini olduğundan farklıymış ve kendisine yabancıymış gibi algılamasını sorgularken insanın gizli pencerelerinin öyküsünü anlatıyor.

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan ARMAGGAN Art & Design Gallery yılın son solo sergi serisinin dokuzuncusunda da iki başarılı isme yer veriyor. Ressam Tan Taşpolatoğlu ve Ressam Nilgün Sabar’ın eserlerini bir araya getiren iki sergi, 16 Aralık-16 Ocak 2015 tarihleri arasında izleyiciye sunuluyor.

Tan Taşpolatoğlu, "Derealizasyon" isimli solo sergisinde; kişinin, çevresini olduğundan farklıymış ve kendisine yabancıymış gibi algılaması fikri etrafında dolaşıyor. Zamanın katmanlarının, üst üste adeta yığılırcasına nasıl flulaştığını ve neredeyse görünmez hale gelerek hafızalarda silinircesine boşluğa düştüğü anların bireylerde ve toplumlarda nasıl bir anksiyeteye sürüklendiğini sorguluyor.

Nilgün Sabar, “Gizli pencere” isimli sergisinde de, resimlerini, psikolojik, kişisel duyarlılıklarından yola çıkarak yaşama, varoluşa ve ölüme dair hislerinin, gerek kollektif semboller gerekse kendi sembolleriyle plastik bir alanda dışavurumu olarak anlatıyor. Ressam, “Gizli pencere ismi kendi bilinçaltıma ve tüm insanların bilinçaltına açılan kapının kendi personalarından farklı, zamansız, masalsı, durağan ve romantik iz düşümünün ifadesidir. Diptik tualler kendi sembol dünyamda bazen olması gereken veya olan, iç ve dış dünyada farklılıkları ve bazen de korunaklı bir iç dünyanın içindeki ana Rahmi konforuna işaret eden, insanın modern hayatın içinde personasıyla natürü arasındaki ikiye bölünmüşlüğünü, karanlık ve aydınlık yüzünü temsil eder. İnce ve kat kat sürülmüş boya alanları, duygusal olarak bilinç altındaki derinlik arayışının plastik dışa vurumudur. Abraxas tanrıyı ve şeytanı, aydınlığı ve karanlığı içinde barındıran bir tanrıdır, aydınlık ve karanlığı keşfetmeden, kendi gizli penceremizi aralamadan bütün olamayız, tüm ruhsal şifa o bütünlükte gizlidir. Sergi, kendi içimizde gizli olana dairdir.” şeklinde açıklıyor.

Sergiye özel olarak hazırlanmış ve ARMAGGAN Art & Design Gallery'de yaratılan iki ayrı salonda sergilenecek eserler, 16 Ocak 2015 tarihine kadar görülebilir. Eserlere www.armaggangallery.com web sitesinden ve galerinin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT