Sonunda Enerjin Yerine Geldi Mi - Recep Batuk Resim Sergisi

Tarihler: 18 Eylül 2010 Cumartesi ~ 06 Ekim 2010 Çarşamba

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Ağa Külhanı Sok. 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 91 63

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2010 ~ Eki 6, 2010

“SONUNDA ENERJİN YERİNE GELDİ Mİ?”

Recep Batuk’un Galeri Artist Çukurcuma’da 18 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında açacağı sergi, “Sonunda Enerjin Yerine Geldi mi?” adını taşıyor. Serginin başlığı Recep Batuk’un günümüzün yüksek tempolu ve stresli hayat tarzına alternatif, gerçek ötesi, fantastik, alaycı, esprili, kendine gülebilen ve yaşam enerjisi dolu bir huzura yönelik geliştirdiği calışmalarıyla şekillenmekte.

Çalışmalarında günlük hayattan tanıdık enstantaneleri, ikonları, gerçek üstü fenomenleri yanyana yerleştiren Batuk’un bir çok resminde damalı alanlar, yazılar, su ve bitki gibi kendine ait simgesel dilden alınma öğeler dikkati çekmekte. Ayrıca sokakta gelen gecenin yırtıp, sağına soluna birseyler asıp, yazıp çizerek müdehalesi ve hava sartlarinin etkisi ile dinamik bir değişim içinde varolan billboard afişlerinin kolaj tadındaki sponten alanlarından etkilenen Batuk’un detay zengini kompozisyonlarının özünde akademik bir altyapı mevcuttur. Bazen pasaj, bazen kontrast biçim ve yüzeylerle çesitlenen Batuk’un resimlerindeki enerji seviyesinin en belirleyici unsuru kullandığı canlı renkler ve tekstürel alanlardır. İzleyicileri zaman, mekan ve boyut karmaşası ile şaşırtarak içinde varolduğumuz fiziksel dünyadan kopmasını sağlayan sanatçının izleyicinin yorumuna sunduğu alternatif dünyalara örnekler Galeri Artist Çukurcuma’daki kişisel sergisinde izlenebilir.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Adnan Çoker Atölyesi mezunu olan Recep Batuk, çalışmalarını sanat eğitimi de verdiği Beyoğlu’ndaki atölyesinde sürdürmektedir. Yurtdışı ve yurticinde pek çok karma sergilere katılan ve kişisel sergilerle de sanat severlerle buluşan Batuk, son sergisinde de izleyicilerine yeni sürprizler sunmaktadır.
www.artistcukurcuma.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT