Süha Şahin - Solo

Tarihler: 10 Mayıs 2012 Perşembe ~ 02 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Alan İstanbul

Adres: AsmalıMescit Atlas Ap. 5/2 Tünel- Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 94 53

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2012 ~ Haz 2, 2012

Süha Şahin ilk kişisel sergisi “Solo” ile Alan İstanbul’da izleyici ile buluşuyor!

“Solo” izole bir duruşun aksine pentür etkisiyle bütünleşen kendi içlerine gömülü figürleri akışkan hale getiriyor, hayat gücü ve mantığın şekillendirdiği yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Bu sezgisel dünyada birliği, tema değil sanatçının kişiliği yani üslubu belirliyor. Simetriden kaçılmış imgeler canlı biçimlendirişleriyle öne çıkarken, yarattıkları dramatik etki algıyı önce bozuyor, sonra tuvalin dışına taşıyarak yeniden kurguluyor. Resimler boya ile gerçek dünya arasında bir boyutta, kimi zaman belirgin kimi zaman saklı kimi zaman da sürprizli bir şekilde kendilerini gösteriyor. Oyuncu, dıştan içe, derinliğine bir anlatımda bilinçli olarak parçalanmış unsurların her yöne dağılmış hali görselliği aşıp izleyicinin bilincine akıyor.

Sokağın, dışarının, içindeyken dışarıda olabilmenin çarpıcılığı her şeyin çözülüp “hal” formuna bürünmesine “hal” edilmesine imkan tanıyor. Mekan ve tuvalden özgürleşmiş enerji yoğunluğu izleyicinin bakışıyla görkemli bir ağırbaşlılık ve derinlemesine bir eleştiri gücünü dışa vuruyor. Süha Şahin çağın yüzeysel, buluşçu sanatsal kalabalığına karşın kalıcı ve ağırlığı olan bir estetiğin arayışını yeniden gündeme getiriyor!

Solo sergisi 10 Mayıs ile 2 Haziran arasında Alan İstanbul’da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT