Süleyman Saim Tekcan - At’nağme

Tarihler: 09 Nisan 2014 Çarşamba ~ 10 Mayıs 2014 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2014 ~ May 10, 2014

Türkiye’nin önde gelen baskı resim ustası Süleyman Saim Tekcan’ın gravür, yağlıboya ve heykel gibi farklı teknikler kullandığı yeni sergisi “At’nağme”, 9 Nisan - 10 Mayıs tarihlerinde FMV Galeri Işık Teşvikiye’de olacak.

Yapıtlarına yaşadığı çevreden, doğadan, Anadolu uygarlıklarından ve Osmanlı sanatından etkilenerek bir kimlik kazandırmış olan ünlü baskı resim ustası Süleyman Saim Tekcan, sanat yaşamında 53 yılı geride bıraktı. Eğitimciliği ve Türkiye’de özgün baskı resmin gelişimine katkılarıyla Türk sanat tarihinde önemli bir yere sahip olan Tekcan, 2004 yılında kurduğu IMOGA (Grafik Sanatlar Müzesi) ile de ülkemize büyük bir değer ve pek çok kıymetli eser kazandırdı.

Sanatçının 1990 yılından günümüze uzanan baskı, yağlı boya çalışmaları ve hatta heykel kabartmalarında süregelen ’at’ imgesi, bazen tek başına ama çoğu kez bir doku etkisi yaratan eski yazıların eşliğinde yer almaktadır. Baskılarda at biçimleriyle beraber yazının bulunmasının nedeni, yazının Osmanlı evinde duvara asılı görsel bir nesne olarak yer almış olmasıdır.

“At’nağme” adını verdiği, sözcüklerin yerini atların aldığı bu sergisinde gravür, yağlıboya ve heykel gibi farklı teknikler kullanıyor Süleyman Saim Tekcan. Eserlerinde artık onun alamet-i farikası olan at figürünü nasıl seçtiğini ise şöyle açıklıyor: “Çünkü at sırtında Anadolu’ya gelmişiz. İmparatorluklar at olmasa kurulmayacaktı. Osmanlı’nın Batı’ya kan dökerek gittiğini zannetmeyin.”

Süleyman Saim Tekcan’ın usta ellerinde, birer sanat eserine dönüşen at figürleri bu sergisinde de hem özgürlüğü hem de barışı temsil ediyor.

Aynı zamanda FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı olan Tekcan’ın “At’nağme” sergisine, 9 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye ev sahipliği yapacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT