Süleyman Saim Tekcan - İdoller

Tarihler: 14 Nisan 2011 Perşembe ~ 14 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:6 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2011 ~ May 14, 2011

Türk resim sanatının duayen ismi ve bir ekolün yaratıcısı Süleyman Saim Tekcan, sanat yaşamının 50. yılında, "İdoller" sergisi ile Galeri Işık Teşvikiye`de.

Yoğun sanatsal üretimi, eğitimci kimliği ve Türkiye`de özgün baskı resminin gelişimine katkılarıyla Türk sanatında önemli bir yere sahip olan Süleyman Saim Tekcan, 50. sanat yılında daha önce görülmemiş eserleriyle Galeri Işık Teşvikiye`ye konuk oluyor. Bu yıl 125. yılını kutlayan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları`nda eğitimci kimliği ile uzun yıllar varolan ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı Tekcan`ın Galeri Işık Teşvikiye için hazırladığı özel kişisel sergisi 14 Nisan 2011, Perşembe günü açılıyor.

"İdoller" başlığı altında tuval üzerine yağlıboya eserlerini sanatseverlerle buluşturacak Tekcan`ın sergisi, 14 Mayıs 2011, Cumartesi gününe kadar Galeri Işık Teşvikiye`de ziyaret edilebilir.

Uzun sanatsal yaratım sürecinde desen, yağlı boya, suluboya ve bronz heykeller çalışan Süleyman Saim Tekcan yapıtlarına yaşadığı çevreden, doğadan, Anadolu uygarlıklarından ve Osmanlı sanatından kaynaklanan biçimlerle bir kimlik kazandırıyor, ancak onları evrensel sanat ölçütleri içinde ifade ediyor.

Sanatçının yapıtlarında sıkça işlediği ve yaşam ile zamanın bir metaforu olarak tanımlanabilecek at imgeleri, tabiata bakılarak değil düşüncenin yarattığı ve ürettiği, binlerce desen içinden boyaya ve gravürlere özenle aktarılan ifade araçları olarak karşımıza çıkıyor. Gravürlerindeki teknik yetkinliği yağlı boya çalışmalarında da gösteren sanatçının yapıtlarında özellikle strüktür ve doku öne çıkıyor.

Süleyman Saim Tekcan`ın 50. sanat yılı vesilesiyle sergi ile aynı ismi taşıyan özel bir kitap da hazırlanıyor. Feyziye Mektepleri Vakfı Yayınları tarafından basılacak kitapta sanatçının eserleri, özel fotoğrafları ve dostları tarafından kaleme alınan yazılar yer alacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT