Sumi-e Grubu - Japon Mürekkep Resmi Sergisi III

Tarihler: 02 Kasım 2013 Cumartesi ~ 29 Kasım 2013 Cuma

Yer: Tolga Eti Sanat Evi

Adres: Bağdat Cad. Yeniköşk Apt., No.177 / 1, B Blok, D.2, Selamiçesme Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 368 26 79

Faks: 0216 478 21 57

Web: http://http://www.tolgaetigaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 2, 2013 ~ Kas 29, 2013

Sumi-e grubunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sumi-e sergisi bu yıl yine 2-29 Kasım 2013 tarihleri arasında Tolga Eti Sanat Evi’nde açılıyor.

Temel malzemesi sumi mürekkebi ve pirinç kâğıdı olan Sumi-e resmini Türkiye’ye tanıtan sanatçı Aynur Küçükyalçın, Japon sanatının gördüğü ilgiden memnun. Bu sene çalışmalarına Tokyo’da devam eden sanatçının oluşturduğu Sumi-e Grubu her geçen yıl büyüyor ve her sene yıl içindeki çalışmalarından oluşan bir seçki ile düzenli olarak sergi açıyor. Bu yıl da üçüncüsü yapılacak sergiye 11 Sumi-e Grubu üyesi katılacak.

Sergiye katılacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor

Berna Erkün ,Betül Savaş ,Çiğdem Kürklü ,Dilan Gitmez ,Emel Kerhi ,Ezel Geylan ,Mebruke Tuncel ,Özen Aktosun ,Sema Suaydın ,Semin Mirgün ,Senur Biçer

“Sanatsal ürünün ortaya konabilmesi için böylesine ince yapılı, dayanıksız kolay bozulan bir gerecin (Pirinç kağıdı Washi) seçilmiş olmasındaki amaç, sanatçıyı esinini olabildiğince çabuk kağıda aktarmaya zorlamaktır. Eğer fırça kağıdın bir yerinde duraklayacak olursa kağıt hemen oradan yırtılır. Çizgiler olabildiğince az olmalı ve hızla çizilmeli, ancak kesinlikle gerekli olanlar gösterilmekle yetinilmelidir. Öyle uzun uzun düşünmeye, silip yeniden çizmeye, çizgilerin yeniden üzerinden gitmeye, yeni bir biçim vermeye, üzerine eklentiler yapmaya kağıdın yapısı izin vermez. Bir kere fırçayı dokundurdunuz mu fırça dönüşü olmayan, düzeltilip güzelleştirilemeyen bir leke bırakır. Sonradan ne yaparsanız yapın ilk yaptığınız şey acı acı sırıtır. Sanatçı sanatsal esinini bir fırça oynatışta, içtenlikle ve kesinlikle ortaya koyabilmelidir…..Fırça ile kağıt arasına düşünce yada mantık girdi mi resim bütün etkinliğini yitirir.” D.T.Suzuki

(Zen Budizm: D.T. Suzuki’den Seçme Yazılar, Çeviri: İlhan Güngören)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT