Superfluous

Superfluous

Tarihler: 01 Ekim 2016 Cumartesi ~ 12 Kasım 2016 Cumartesi

Yer: Galeri Zilberman

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:163 K.3 D.10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Faks: 0212 251 42 88

Web: http://www.galerizilberman.com

E Posta: zilberman@galerizilberman.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2016 ~ Kas 12, 2016

Zilberman Gallery proje alanı 1 Ekim – 12 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek, Pınar Yoldaş’ın Superfluous adlı proje sergisini duyurmaktan mutluluk duyar. Filozof Elizabeth Grosz, “Chaos, Territory, Art: Deleuze and the Framing of the Earth (Kaos, Toprak, Sanat: Deleuze ve Dünyanın Yapısı)” (2008) adlı kitabında Charles Darwin’in pek bilinmeyen, cinsiyet üzerinden seleksiyon savını gündeme getirerek ilk feministlerden olduğunu iddia eder; bu sava göre dişiler, erkeklerin cinsiyet özelliklerini belirleyen güçtür.

Darwin, örnek olarak erkek kuşları verir. Muhteşem renkleri, süslü vücutları ve etkileyici sesleri ile dişileri çağırırlar. Grosz, güzellik kavramımızın hayvanlardan geldiğini iddia eder. Grosz, savına şu şekilde devam eder; “Sanat, doğadaki fazlalığın cümbüşü olmakla birlikte vücudumuzdaki fazla enerjiyi de kutlar. Diğer bir deyişle, ilk sanatçılar da biz değiliz, belki en iyi sanatçılar da biz değiliz: bize başlangıç işaretini veren, hayvan dünyasıdır. O zaman bize çekici gelen nedir? Çiçeklerin çarpıcı güzelliği, kuşların şarkıları. Bir anlamda bu fazlalığın, yaratma ya da üretimden çok cinsellikle ilgili olduğunu düşünüyorum.” Superfluous sergisindeki yerleştirme ses ile sentetik estetiği bir araya getirerek Grosz’ün estetik, mitoloji ve hayatın geleceği konularındaki teorileri arasında bağ kuruyor. Sentetik biyoloji alanındaki gelişmeler sonucu sentetik estetik alanı da ortaya çıkmış oluyor.

Sergi ile ilgili daha fazla bilgi için Zilberman Gallery ile iletişime geçiniz: hazal@zilbermangallery.com Pınar Yoldaş, Berlin ve Durham, Kuzey Karolina arasında yaşayan ve çalışan, disiplinlerarası bir sanatçı ve araştırmacıdır. İşleri, biyolojik bilimler ve dijital teknolojileri kullanarak post-hümanizm, eko-nihilizm, antroposen, feminist teknobilim konularını mimari yerleştirme, kinetik heykel, ses, video ve desenler üzerinden çalışır. Solo sergileri arasında, AlterEvolution, Ekavart, İstanbul (2013), An Ecosystem of Excess, Ernst Schering Project Space, Berlin (2014), An Ecosystem of Excess; Aksioma, Ljubljana vardır. Katıldığı karma sergiler arasında, ThingWorld, NAMOC National Art Museum of Beijing (2014); Transmediale Festival, Berlin (2014); Tiere und Menschen, Museum Ostwall, Dortmund (2014), Polytech Museum, Moskova (2015), ExoEvolution, ZKM (2015),14. İstanbul Bienali (2015) ve Tayvan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi (2016) vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT