Tabiatım Bu! / It’s in my nature!

Tarihler: 15 Eylül 2010 Çarşamba ~ 30 Ekim 2010 Cumartesi

Yer: Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri

Adres: Bankalar Cad. No:2 Karaköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 483 90 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 15, 2010 ~ Eki 30, 2010

Kasa’da İnsan Tabiatının Derinliklerine İniliyor

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri’de 15 Eylül’de açılacak “Tabiatım bu! / It’s in my nature!” başlıklı sergide, üç sanatçının insan doğası ve dinamikleri üzerine çalışmaları yer alacak. Sergi 30 Ekim tarihine kadar açık olacak.

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, “Tabiatım bu! / It’s in my nature!” başlıklı sergide üç sanatçıyı ağırlıyor. Yasemin Özcan Kaya, Dilek Winchester ve Judith Zdesar’ın insan halet-i ruhiyesinin dinamikleri, bilinmezlikleri ve değişkenliği üzerine yaklaşımlarının aktarıldığı eserleri, 15 Eylül – 30 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.

Yasemin Özcan Kaya sergide “Koş” (2010) isimli video çalışması ile yer alıyor. Çalışma, psikolojinin çok katmanlı sınırlarından, atletizm pistinin fiziksel sınırlarına yolalıyor. Bu metaforik temsiliyete boş tribünler eşlik ediyor. Bazen kısa mesafe, yer yer engelli ve çokça maraton ya da Süreyya? Ayhan? Nevin? Yanıt?...

Judith Zdesar’ın “Bir Bekleme Güncesinden Görüntüler/Bilder aus dem Tagebuch eines Wartenden” (2007) adlı kısa filmi Avusturya’yla Macaristan arasındaki sınırda nöbet tutan askerlere odaklanıyor. Çalışmada, mecburi hizmetlerini yapan askerlerin, kar altında ıssız bir doğanın ortasında, video kamera ve cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri bu sıkıntılı ve absürd bekleme hali, gündelik konuşmaları ve oyalanmak için oynadıkları oyunlar sergileniyor. Michael Palm’ın deyişiyle bu ‘Savaşsız bir savaş filmidir ve kaçınılmaz olarak üzerine yoğunlaşılacak tek şey bu bir grup askerin kendi duygusal durumları gibi görünür’.

Dilek Winchester, “Hayatın Geometrisi: 72 Duygu” (2010) adlı iki bölümden oluşan çalışması ile sergide yer alıyor. Psikodramatist Arzu Soysal ve aktör Jockel Malcow işbirliği ile üretilen çalışma, Spinoza’nın Etika’sından ilham alınarak hazırlanan 72 duygunun yer aldığı listesiye dayanıyor. Çalışmanın ilk bölümünde, insanın duygu çeşitliliğini söze dökme çabası aktarılırken, ikinci bölümde bu duyguların yüz ifadesine yansıması işleniyor. Bu iş, duyguları tanımlama, listeleme, ifadelerini belgeleme gibi başı sonu olmayan, imkansız bir çabadan bir kesit sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT