Tahsin Ceylan - Denizin Ruhu

Tarihler: 31 Ağustos 2012 Cuma ~ 01 Ekim 2012 Pazartesi

Yer: Turkuazoo Akvaryum

Adres: Kocatepe Mah. Paşa Cad. Bayrampaşa İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 31, 2012 ~ Eki 1, 2012

Dünyaca ödüllü fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan’ın sualtı canlılarının yaşamlarını anlatan sergisi “Denizin Ruhu”, Türkiye’nin İlk Dev Akvaryumu Turkuazoo’da ziyartçilerle buluşuyor!

“Su, kış güneşiyle aydınlanan kutuplarda, cam yeşiliyle buz mavisi arasında gider gelir. Derinlere indikçe maviden laciverte değişir. Sonsuzmuş gibi görünen okyanus çukurlarında, sadece siyahtır. Okyanusların mavisiyle kuşatılmıştır kıtalardaki renkler. Tıpkı prizma gibi, okyanuslarda güneş ışığını çözümler ve renklerine ayırır. Kırmızının sıcaklığı ilk birkaç metre derinlikte yok olurken, yüksek enerjili mavi derinlerdeki yolculuğuna devam eder. Dünya'ya uzaydandan bakanlar için burası, mavi bir gezegendir. Mavi yerkürenin hakim rengidir. Oysa, doğanın tüm bu yaratıcı çabası, bir bardak suda kaybolur. Su şeffaflaşırken, sanki ruhunu kaybeder. Mavi, Denizin Ruhudur...." diyor dünyaca ödüllü fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan…

Tahsin Ceylan’ın kitabında yer verdiği bu satırlar, şimdi karelere yansıyor! Bayrampaşa’da bulunan, ilginç sualtı canlıları ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan Turkuazoo Akvaryum, Tahsin Ceylan’ın ‘Denizin Ruhu’ adlı sergisini ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Dalış eğitmeni ve ödüllü fotoğraf sanatçısı olan Tahsin Ceylan tarafından hayata geçirilen ‘Denizin Ruhu’ sergisinde, sualtı dünyasını yansıtan birbirinden ilginç fotoğraflar bulunuyor.

Aynı doğa ve çevreyi paylaştığımız diğer canlıları tanımak amacıyla düzenlenen ‘Denizin Ruhu’ adlı sergi, 2 ay boyunca Turkuazoo Akvaryum fuaye alanında ziyaret edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT