Tarihin İçinde Gerçek Gezinti 2. Çocuk Sanat Bienali’nde

Tarihin İçinde Gerçek Gezinti 2. Çocuk Sanat Bienali’nde

Tarihler: 24 Mayıs 2017 Çarşamba ~ 25 Mayıs 2017 Perşembe

Yer: Beşiktaş Deniz Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2017 ~ May 25, 2017

Bahçeşehir Koleji tarafından “Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak” düşüncesiyle geçen yıl ilk defa düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çocuk Sanat Bienalinde ” bu yıl “fark” teması işlendi. Kadına şiddet konusunda "fark"ındalık yaratmak için tasarlanan " Kalpte Ritim", geri dönüşümden elde edilen maddelerle yapılan "Kanatlı Bisiklet" avucumuzun içerisinde bizi farklı kılan beynimizle iletişim kuran mause aletinin işlevini ele alan "Brain ve Mause" ve dünyada ilk defa yapılan Van Gogh'un odasını 3 boyutlu ziyaret edilebilmesi için tasarlanan proje 2. Çocuk Sanat Bienali’nde büyük ilgi topladı.  2. Çocuk Sanat Bienali’nde, “farklı olmak”, “fark edilmek”, “fark yaratmak”, “farkındalık” gibi toplumsal hayatta yer alan, eğitim sisteminden üretim biçimlerine, iletişimden tüketim alışkanlıklarına kadar her alanı etkileyen kavramların çocuk penceresinden yansımalar görenleri büyülüyor.

Van Gogh’un Odasında Sanal Değil Gerçek Gezinti
Günümüz yaşantısındaki teknolojik gelişmeler sanat yapıtlarını da etkilemektedir. Tam bu noktadan hayata bakan ortaokul öğrencileri dünyada bir ilke imza attı. Sanattaki değişimler artık tuval ve boyadan oluşan resim algısını contemporary art, yerleştirme ve video artı gibi disiplinler arası geçişler katarak çağın felsefi ve teknolojik bilimsel varlığını gözler önüne seriyor. Bu mottoyla 2. Çocuk Sanat Bienali’nde sıra dışı bir projeye imza atan öğrenciler ünlü ressam Van Gogh’un Fransa’ya taşındıktan sonra Arles’te kaldığı odanın meşhur tablosunu 3 boyutlu olarak bienal için tasarladı. Bir tabloyu izlemenin yanı sıra Van Gogh’un odasında gezebilir, tasarlanan eşyalara dokunabilirsiniz.

13 Yaşında ki Zeynep Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İçin ‘Kalpte Ritim’ Projesini Tasarladı
Bienal’de kadına şiddette ortaya çıkan duyguların yansımasını ele alan Bahçeşehir Koleji Burhaniye Kampüsü öğrencilerinden Zeynep Naz Ertür ekibiyle birlikte hazırladığı “ Kalpte Ritim” tasarımını sundu. Tasarı hakkında bilgi veren Ertür: “ Kadına yönelik şiddet coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakmaksızın tüm dünyada görülen bir olaydır. Bende fark temasında bu olaya dikkat çekmek istedim. Kadın erkek farksızdır, kalp atışları ayndır" dedi. 

İstanbul Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde 25 Mayıs Perşembe akşamına kadar açık olacak 2. Çocuk Sanat Bienali ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT