Taşınabilir Sanat ´O Bir İstanbullu´ Projesiyle İstanbul Billboardlarında!

Tarihler: 05 Kasım 2010 Cuma ~ 14 Kasım 2010 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2010 ~ Kas 14, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği ana projelerinden Taşınabilir Sanat kapsamında sanatçılar Sakine Çil ve Ülkü Gezer’in projelendirdiği ‘O Bir İstanbullu’, 33 farklı tasarımla 31 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında İstanbul genelindeki 150 billboard’da!

Metropole dönüşmüş olan İstanbul’da, birbiriyle çelişkili görüntüler, davranışlar, yaşam biçimleri yan yana varlıklarını sürdürmektedir. Tarihin hiçbir döneminde, İstanbul doğumlular kentte çoğunluğu oluşturmamış ve tek bir İstanbullu’luk kimliği ortaya çıkmamıştır.

Birçok araştırmanın sonucunda, yoğun göç alan İstanbul’da yaşayanlarda, kente aidiyet bilincinin gelişmediği saptanmış ve kentin büyüme hızının buna fırsat vermediği gözlemlenmiştir “Mekansal kutuplaşma”, ortak bir kentli kimliğinin oluşmasını engellemekte ve kentin bir bütün olarak yaşam kalitesini düşürmektedir.

Bunun doğal sonucu olarak,“İstanbullu, ne kadar İstanbullu? “ “Kentinin ne kadar farkında ve kenti onun ne kadar farkında ?” soruları akla gelmektedir.İstanbullu’ların kendileriyle ve hemşehrileriyle yüzleşmelerini ve kente aidiyet duygularını geliştirmeyi amaçlayan bu proje kapsamında 150 poster ilçelerindeki billboardlarda sergilenecektir. Bu projeyle İstanbullu’ların birbirleriyle kamusal alanda iletişime geçmeleri amaçlanmaktadır.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği ana projelerinden Taşınabilir Sanat kapsamında sanatçılar Sakine Çil ve Ülkü Gezer’in projelendirdiği ‘O Bir İstanbullu’, 33 farklı tasarımla 31 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında İstanbul genelindeki 150 billboard’da görülebilir.

Taşınabilir Sanat
Proje 17 / O Bir İstanbullu
Proje: Sakine Çil
Grafik Tasarım: Ülkü Gezer
31 Ekim – 14 Kasım 2010

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT