Tayfun Erdoğmuş İstanbul Galeri Nev'de

Tarihler: 09 Aralık 2011 Cuma ~ 14 Ocak 2012 Cumartesi

Yer: Galeri Nev

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:163 Kat: 4 D: 23 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 15 25

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 9, 2011 ~ Oca 14, 2012

Tayfun Erdoğmuş 3 yıl aradan sonra İstanbul Galeri Nev’de 9 Aralık 2011 tarihinden itibaren son çalışmalarını sergiliyor.

Sanatçı, hiç boya kullanmadan gerçekleştirdiği yapıtlarında, kurutulmuş çiçek, yaprak, iplik, pirinç kağıdı gibi doğal malzemeleri pirinç varak kaplı tual yüzeyine akrilik medium ile ebediyen hapsediyor. Günümüz sanat üretiminin hız merakına, hız hevesine inat yıllarca süren bir sabırla, emek yoğun bir süreçle gerçekleştirilen eserleri ile Tayfun Erdoğmuş neredeyse moda eğilimlere baş kaldırıyor.

Sergiye eşlik edecek kataloğa bir metin yazan Zeynep Sayın bu eserler için şöyle diyor: “Kapağı açılırsa ışığı soğuran, kendi içinde yosunlanan, filizlenen birer lahit içiydi tuvaller; lahit içi gibi sınırları belliydi. Kalın ketene varaklanan ışık okside ediliyor, üstüne ızgarayla, şemayla, zenaatle, sabırla, sızlanmadan aplike edilen çiçekler –bir tür meditasyon etkisi: yapım tekniğini, teknik sonuca katan- vernikle kat kat kendine sıvanıyor, silikonla bitişlenen, sıcak plastik baskıyla preslenmiş etkisi yaratan tuval matlaşıyor, geçirimsizleşiyor, kehribar gibi kurumuş çiçekler kendiışıklarını, kendi geçmişlerini kendilerine gömüyordu.”

Tayfun Erdoğmuş, 1979 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun oldu. 1986 yılında Marmara Üniversitesi güzel sanatlar fakültesinde doktorasını tamamladı.

PG Art-İstanbul (1993, 1996), Siyah Beyaz-Ankara (1996), Belçika Kraliyet Akdemisi-Gent (1998), Urart Sanat Galerisi-İstanbul (1999), Galeri Nev-İstanbul (2004, 2008) ve Galerie Seitz&Partner-Berlin ‘de (2008) kişisel sergiler açtı. Erdoğmuş 1997 yılından beri Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde ders vermektedir.

Tayfun Erdoğmuş’un sergisi 9 Aralık 2011 – 14 Ocak 2012 tarihleri arasında İstanbul Galeri Nev’de izlenebilir. Galeri Pazar-Pazartesi hariç her gün 11:00-18:30 arası açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT