Tema(s)sız 4

Tarihler: 09 Temmuz 2014 Çarşamba ~ 31 Ağustos 2014 Pazar

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 9, 2014 ~ Ağu 31, 2014

Galeri İlayda, 19 Haziran – 31 Ağustos tarihleri arasında, artık gelenekselleşen “Tema(s)sız” sergilerinin dördüncüsüne ev sahipliği yapacaktır.

Sergide galeri sanatçıları olan Atilla Galip Pınar, Aysel Alver, Barış Cihanoğlu, Damla Özdemir, Elvin Karaaslan, Gazi Sansoy, Işıl Ulaş, Nurdan Likos, Özcan Uzkur’un resim, heykel ve enstalasyon çalışmalarıyla yer alıyor.

Daha önceki Tema(s)sız sergilerinde olduğu gibi sergiye davet edilmiş, her biri kendi alanında farklı işler üreten sanatçıların galeri mekanını bir deneyim alanına dönüştürmesi hedefleniyor. Sanatçıların kendi söylemlerini ortaya koyması önem kazanıyor. Sergide yer alan sanatçılar müdahale edilmeksizin farklı söylemler ve yaratım biçimleriyle izleyici arasında saf bir köprü inşa etmeye çalışıyor. Serginin; günümüzün tek tipleşmiş yaşam şartları içerisinde, sanatçıların kendi farklı görüşlerini ortaya koyması, yapay ve aynılaşmış sisteme temas etmeden, herhangi bir başlık altında sınırlanmadan, temasız bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Atilla Galip Pınar resimlerinde günümüzün popüler kavramı “farkında”lığı sorguluyor.

Aysel Alver ahlaki ve etik değerlerin yitimini heykellerinde psikanalitik bir yaklaşımla izleyicilere deneyimletmek istiyor.

Barış Cihanoğlu resimlerinde yaşam içindeki bireyin kararsızlıklarını, benlik arayışlarını, bulunduğu dünya ile kendi iç dünyaları arasında kalışlarını, bir anlamda araf’ ta kalmanın yarattığı sorunları ve aidiyet meselesini irdeler.

Damla Özdemir üç boyutlu dijital kolajlarıyla dikkat çekiyor.

Elvin Karaaslan günlük yaşamdan aldığı görselleri parça-bütün ilişkisi çerçevesinde inceleyerek ‘algı’ kavramını sorguluyor.

Gazi Sansoy görsel dilleri ve kurguları oldukça farklı olan ve birkaç yıldır birbirine paralel olarak götürdüğü ‘Minyatürler’ ve ‘Yüzsüzler’ serileri ile sergiye katılıyor.

Işıl Ulaş’ın resimlerinde çocukluğundan veya şimdiden izler taşıyan ‘karakterler’ in hikayalerine şahitlik ediyoruz.

Nurdan Likos, çalışmalarında kendinden ve de başka kadınların hikayelerinden yola çıkarak kadınlık hallerini vurguluyor.

Özcan Uzkur, iplikleri kullanarak simülasyon bedenler inşa ediyor.

“Tema(s)sız 4” sergisi 31 Ağustos’a kadar Galeri İlayda’da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT