Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim Sergisi

Tarihler: 07 Nisan 2011 Perşembe ~ 03 Temmuz 2011 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65 34443 Tepebaşı - Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2011 ~ Tem 3, 2011

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 7 Nisan - 3 Temmuz 2011 tarihleri arasında, çalışmaları nörobilim araştırmalarıyla kesişen yedi çağdaş sanatçının yapıtlarının bir araya geldiği “Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim” sergisine ev sahipliği yapıyor.

“Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim” sergisi, yaşamın çözülmeyi bekleyen binbir sırrı arasında, hisseden varlıklar olmamızı sağlayan duygu, süreç ve eylemlerin karmaşıklığı içinde insan beyninin gizemine ışık tutarak bilimle sanatın kesiştiği alanda cevaplar arıyor. Farklı disiplinlerden gelen, temel öğe olarak robotbilim, üç boyutlu tarama, photoshop, hızlı prototipleme, mikroskopla inceleme ve bilgisayar görüntüsü gibi yeni teknolojileri kullanan 7 çağdaş sanatçı (Andrew Carnie/Birleşik Krallık, Rona Pondick/ABD, Michael Joaquin Grey/ABD, Michael Rees/ABD, Frank Gillette/ABD, Leonal Moura/Portekiz ve Suzanne Anker/ABD); doğanın gizemlerini, birliğini ve süreçlerini, bilgi ve inançların aktarımını konu alıyor.

Pera Müzesi’nin 3. katında yer alan ve küratörlüğünü New York’taki School of Visual Arts, Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suzanne Anker’in yaptığı “Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim” sergisi, bilim ve sanatı buluşturarak, sanata farklı bir noktadan, bilim penceresinden bakmaya, çağdaş sanatla nörobilim arasındaki güçlü ilişkiyi anlamaya ve sorgulamaya davet ediyor.

Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim” sergisi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın iki yılda bir düzenlediği ve bu sene 23-26 Haziran 2011 tarihleri arasında üçüncüsü gerçekleşecek olan “Suna Kıraç Uluslararası Nörodejenerasyon Konferansları” paralelinde düzenleniliyor. Serginin sanat kamuoyunda olduğu kadar bilim dünyasında da ilgi uyandırması bekleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT