This is my Beautiful Dream... Kiss Me

Tarihler: 02 Nisan 2009 Perşembe ~ 03 Mayıs 2009 Pazar

Yer: Milk Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2009 ~ May 3, 2009
Ayşe Küçük “This is my Beautiful Dream... Kiss Me”
Milk Galeri
2 Nisan – 3 Mayıs 2009

Açılış: Perşembe, 2 Nisan, 19:00 – 21:00

Milk Galeri, Ayşe Küçük’ün ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. “This Is My Beautiful Dream... Kiss Me” başlıklı sergi, 2 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.
Genç bir sanatçıyı tanıtmak zor bir iş, bunun ana nedeni izleyicinin eser ile aşinalığını tahmin etmektir.

2007 yılından bu yana Ayşe Küçük, çalışmalarını Türkiye, Romanya, Italya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sergileme imkanı bulmuştur. İngiltere’de genç sanatçıları destekleyen Noise tarafından “Basement of Wonderland” isimli eseri 2008 The Best New Creative Talent’ e secilmiştir.Özellikle, New York’ta, kollektif bir proje olan “Dreamy Techniques”’de Yoko Ono ile çalışma fırsatı elde etmiş ve çalışmaları hakkında NY Arts Magazine’de eleştiriler yeralmıştır. Kişisel sergisi ile aynı tarihlerde New York City APW Galeri’de” sketch it out” sergisinde yer alacaktır.

Ayşe Küçük’ün çalışmalarını yorumlamak zor olsa da çağdaş felsefeye olan ilgisi de dikkate alındığında, cinsellik, politika, sanat ve dil gibi birçok kavramı kapsadıklarını görebiliriz. Ayşe Küçük’ün dağılmanın kaotik doğasını vurgulayan çalışmaları, bir bütünden ziyade dikkate değer farklı görünümlerin çatışması ile yaratılmış yeni bir tarz olarak algılanmalıdır.

Ayse Küçük’ün eserlerinde geometrik olmayan çizgiler, elleri andıran, yüzleri andıran, hayvanları andıran çizgiler görülebilir. Dağılma, ayrı varlıkların dağılması değildir. Varlıklar hiçbir zaman yayılmış değillerdir; nesne, kendi içine ve dışına doğru yayılmıştır. Nesne, potansiyellerinden biri haline dönüştüğünde kimliğini kaybeder ama nesneyi anımsatmayı sürdürür ve ancak bundan sonra dağılma hakkında doğru şekilde konuşabilmek mümkündür. Saf çizgilerin daima metonomik bir özelliği mevcuttur.

Nesnenin özündeki soyut karakterin özelliği, nesneyi hızla değiştirmesi, akış halinde olması ve aynı kalmayan, ancak diğer nesneleri anımsatan varlıklar yaratmasıdır. Bu çizgiler, Foucault’un “boşluğun desakrilizasyonu” adını verdiği kavramı tanımlamaktadırlar. Daima kaçış halindedirler.

Çizgiler, sözlerimden kaçtıkları kadar resimden de kaçarlar. Hiçbir zaman çizgiler hakkında konuşamam...
“Hiçbir zaman uyanmak istemedim ama uyanmaktan da korkmadım” dediği, alaya alan ve küstah bir tavırla eleştirdiği eserlerini “This Is My Beautiful Dream... Kiss Me” adlı ilk kişisel sergisinde görebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT