Tılsımlı Haller Sergisi

Tarihler: 14 Şubat 2011 Pazartesi ~ 14 Mart 2011 Pazartesi

Yer: The Marmara Pera

Adres: Meşrutiyet Cad. Tepebaşı – Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 46 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2011 ~ Mar 14, 2011

The Marmara Pera, 14 Şubat – 14 Mart 2011 tarihleri arasında Cep Sanat Galerisi işbirliği ile “Tılsımlı Haller’’ adlı sergide; Ahmet Sarı, Barış Cihanoğlu, Barış Göktürk, Başak Bugay, Erdinç Babat, Eşref Yıldırım, Emre Tan, Kadir Ablak, Nadide Acar Karaca, Nurdan İskender, Pemra Aksoy, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Sezin Terzi, Zeynep Bingöl Çiftçi’ gibi genç kuşak sanatçılarının birbirinden bağımsız çalışmalarını bir araya getiriyor.

Çağdaş sanat bugün son derece bağımsız bir arenada yoluna devam ediyor; gündelik hayatın imgelerinden uzak, kendi kural ve karakterlerini kendisinin belirlediği, alternatif bir sahnede yer alıyor. Sanat dergilerinden ikinci sınıf gazete haberlerine uzanan bir süreçte ilerleyerek kendine yer edinen çağdaş sanat diyaloglarının rengi, karışık felsefi söylemleri, kinayeli demeçleri ve tanıtım amacıyla yapılan gösterileri dahi abartılı bir şova dönüştürerek bir nevi popüler kültürün beklentisine cevap veriyor.

Konuların, tekniklerin ve de formların daha da bir artan çeşitlilikle vücut bulması adeta insanin başını döndürüyor! Bu çeşitlilik ve çokluk elbette birçok sorunu da beraberinde getiriyor ki sanatın ilk defa karşılaştığı bir durum değildir bu! Değişen dünyada, yalnızca sanatın ve sanatçının anlamı değişmekle kalmaz, şüphesiz bu durumdan her türlü nesne, kişi veya olgu da nasibini alacaktır.

Kavramları alaşağı eden bunca olumsuzluğa rağmen ‘sanatçılık mesleği’ bugün hala popüler bir uğraş ise, bu durumu onun özgür bir alanda serbestçe dolaşmasına ve sanatçıya da bu dolaşımda serbestçe çalışma sahası sunmasına borçludur. İzleyicisine ise ‘kendi sınırları içerisinde’ bağımsız bir değerlendirme fırsatı sunar.

Öte yandan bugün, sanatın ulaşılmazlığı ve de bilinmezliğiyle övünen kitle kültürü, onun tam tersine son derece anlaşılır ve de yalın bir hale geliyor olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak zorundadır. Sanatçının bu piyasadan bağımsız olarak ilerlemesini sağlayan az sayıdaki iyi niyetli entelektüel girişim, mütevazi bir şekilde sanatı ve sanatçıyı kuşkusuz bu yeni kitle kültürü’nden çok faklı bir yerde tutacaktır.

Bu doğrultuda Cep Sanat Galerisi işbirliği çerçevesinde kültür ve sanatın merkezi Pera’da konumlanan ve hem lokasyonu hem tasarımı ile misafirlerine eski Pera’yı yaşatarak güncel sanata ev sahipliği yapan The Marmara Pera’da gerçekleşecek ‘’Tılsımlı Haller’’ adlı sergi ; Ahmet Sarı, Barış Cihanoğlu, Barış Göktürk, Başak Bugay, Erdinç Babat, Eşref Yıldırım, Emre Tan, Kadir Ablak, Nadide Acar Karaca, Nurdan İskender, Pemra Aksoy, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Sezin Terzi, Zeynep Bingöl Çiftçi gibi genç kuşak sanatçıların birbirinden bağımsız çalışmalarını bir araya getiriyor.

Sergi 14 Şubat 14 Mart 2011 Tarihleri arasında ‘The Marmara Pera’ da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT