Tobias Rehberger ´Büyük Bir Kentteki Küçük Problemler´

Tarihler: 26 Kasım 2010 Cuma ~ 08 Ocak 2011 Cumartesi

Yer: Akbank Sanat Beyoğlu

Adres: Akbank Sanat Beyoğlu, İstiklal Cad. No:8 Beyoğlu / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2010 ~ Oca 8, 2011

“BÜYÜK BİR KENTTEKİ KÜÇÜK PROBLEMLER" SERGİSİ 08 OCAK’A KADAR AKBANK SANAT’TA

Günümüzün en önemli sanatçıları arasında yer alan Tobias Rehberger’in “Büyük Bir Kentteki Küçük Problemler" sergisi 08 Ocak 2011, Cumartesi gününe kadar Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Çalışmalarında; sanat, yaşam ve tasarım arasındaki etkileşim anına hem çağdaş, hem de duysal bir şekilde odaklanan Tobias Rehberger, son yıllarda özellikle tarih ve anlatılara çağrışım yaparak artık kullanılmayan yerlerin unutulmuş güzelliklerini ortaya çıkarıyor. Sanatçı, alışılagelmiş algıları kırarak dikkatleri geçici olanın üzerine çekiyor.

26 Kasım 2010 - 08 Ocak 2011 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta yer alan serginin giriş katında Tobias Rehberger’in “Moda yorumumla keyifli alanlardan kesitler” olarak nitelendirdiği eserler sergileniyor. “Rahat ve meditatif” bir ortamın ifade ettirdikleri konulu bir anketin sonuçlarından esinlenerek hazırlanan eserlerin bulunduğu bu bölüm, ilk olarak 1996 yılında Frankfurt’taki Bärbel Grässlin Galerisi‘de sanatseverlerle buluştu. 1999 yılında zamanın modasına uygun renk ve desenler ile tekrarlanan eserler; İstanbullu sanat severler ile 2009 yılında Bärbel Grässlin Galerisi’nde ve Kunsthalle Mannheim‘da sergilenen üçüncü ve son şekliyle buluşuyor.

Birinci katta ise; Tobias Rehberger’in işlevselliği sorgulayan “Handicapped Sculptures” (Engelli Heykeller) serisi yer alıyor. Tamamen soyut bir heykelin aynı zamanda teknik bir fonksiyonu da yerine getirip getiremeyeceği, soyutsallığın kendisinin işlevselliği dışlayan bir engel mi olduğu sorularından hareketle hazırlanan heykeller, 2008 yılında Neugerriemschneider’de ve Kunstmuseum Wolfsburg’de sergilendi. Eserler, ayrıca Amsterdam’daki Stedelijk Müzesi, Köln’deki Ludwig Müzesi ve Franfurt‘ta Schirn Kunsthalle’deki sanatçının kişisel sergilerinde de yer aldı.

ETKİNLİK: Sergi - Tobias Rehberger “Büyük Bir Kentteki Küçük Problemler"
Sergi Tarihi: 26 Kasım 2010 - 08 Ocak 2011
Yer: Akbank Sanat
Etkinlik ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT