Tomur Atagök - Doğanın Çağrısı

Tarihler: 25 Ekim 2011 Salı ~ 26 Kasım 2011 Cumartesi

Yer: Kare Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. No.26 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 230 58 91

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2011 ~ Kas 26, 2011

Kare Sanat Galerisi, 25 Ekim – 26 Kasım 2011 tarihleri arasında Tomur Atagök’ün son yıllarda yaptığı heykel, resim ve yerleştirmeleri bir araya getirdiği “Doğanın Çağrısı” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü Denizhan Özer’in yaptığı sergi de; uzun yıllardır doğanın egemen olduğu bir ortamda hava, deniz ve orman ile iç içe yaşayan sanatçının, doğaya duyduğu duygu ve düşüncelerle ortaya koyduğu çalışmalar sergilenmektedir.

Kare Sanat’ın birinci salonunda sanatçının; metal ve kağıt üzerine yapmış olduğu çalışmalarda, kadının doğa karşısındaki güç arayışı hakkında olumlu mesajlar bulunmaktadır. Günlük hayat içinde karşımıza çıkan sıradan kadınların, uygarlık tarihi içinde yer alan tanrıçalardan destek almak için yüzlerini onlara dönmesi ve geçmiş aracılığı ile geleceğe bakmaları konu edilmektedir.

Bir yandan "Doğa nereye doğru gidiyor?" sorusunu sorarken diğer yandan yaptıklarımızla doğaya ters düşen, onun yüceliğine set çeken, uygarlığın kendini var eden doğayı yok etme çabası ile izleyiciyi karşı karşıya getirilmektedir ve bu anlamda yapıtlar izleyiciye içinde bulunduğumuz zaman diliminde kaybettiğimiz umutları yeniden vermektedir. Kare Sanat'ın ikinci salonunda ise Atagök’ün; kemikler, kurumuş dallar, yapraklar, ölü böcekler, kelebekler, taş vs gibi doğadan geriye kalan ve endüstriyel atıklarından oluşan heykelleri ile kutu sanatları (Box Art) görülecek, ayrıca renkli, büyük bir orman yerleştirmesi de sergide yer alacaktır.

Sergi 25 Ekim – 26 Kasım 2011 tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT