Tuncay Saydam - Ruhumun Çakıl Taşları

Tuncay Saydam - Ruhumun Çakıl Taşları

Tarihler: 19 Eylül 2016 Pazartesi ~ 03 Ekim 2016 Pazartesi

Yer: Galeri Eksen

Adres: Maçka Cad. No :29 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 219 08 50

Web: http://www.galerieksen.com

E Posta: info@galerieksen.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2016 ~ Eki 3, 2016

Tuncay Saydam’ın Ruhumun Çakıl Taşları isimli sergisi 19 Eylül’de Galeri Eksen Nişantaşı’nda açılıyor.

Tuncay Saydam uzun on yıllarca en üst seviyede uluslararası bir yarış içinde bilgisayar bilimleriyle uğraştı ve üretti. Ancak, büyük tutkusu olan resim sanatını, dünyanın en önemli müze ve galerilerinde yıllarca resimlere bakarak, onları düşünerek, yoğun sanat okumaları ve tartışmaları yaparak ve sanat kritiği yazıları yazarak geçirdi.

Son yirmi yıldır ise baş döndürücü bir hızla kendi resim ve desenlerini yapmakta ve sergiler açmaktadır. Sanatta basit(yalın) ile karmaşık hep yan yana, iç içe ve bütünleşiktir. Karmaşık yalınlardan oluşur, derinlerine indiğiniz zaman yalının içi de karmaşıkla doludur. Basite ulaşmak mutlaka karmaşıktan geçer. Sanatta yalına ulaşmak çok zor ve çoğu kez de uzun bir süreçtir.

Tuncay Saydam bilimde “başkalarının düşünmediği gibi düşünmek” yaklaşımına paralel olarak, resimlerinde de ”başkalarından farklı yolları denemek, o yollarda kaybolmak ve farklılaşmak” niyetini ön planda tutarak resimler yapmaktadır. Yalın resimlerinin içi karmaşıklarla, karmaşıklığının içi ise yalınlarla doludur. Bu sergisinde suluboya, yağlıboya, desen ve desen/yağlıboya tekniklerini rahatça ve bazen de birbirlerine karıştırarak kullanmaktadır. Özellikle desenleri ve zaman zaman yağlıboya lekelerle desenin birleşikliği, daha önce görülmemiş ve alışılmamış özgün ve yaratıcı bir resimsel anlatım dili yaratmıştır. Gerek resimleri gerekse desenleri, yalınla karmaşığın, bilinenle bilinmeyenin, yoğun boya ile taptaze naif çizgilerin ve soyutla somutun arakesitlerini aramak üzerine kuruludur. Tuncay Saydam herşeyden önce bir renk ressamıdır [colorist], bazen hiç olmayacakmış gibi görünen renkleri ve biçimleri bir arada cesaretle kullanıp onlardan farklı armoniler ve tatlar çıkarmaya çalışmaktadır. Bu cesaret, onun hiç bitmeyecek olan genç ruhsal enerjisinin ve bilinçaltı devinimlerinin dışavurumu ile kendiliğinden oluşan bir içselligin doğal belirtisidir. Şimdiye kadar açtığı sergilerin tümüne hep “ruh”la ilgili isimler vermiştir. Bu serginin adinin da “Ruhumun Çakıl Taşları” oluşu bu nedenle tesadüf değildir.

Her sanat dalı, sanatın kendisi, sanatçı ve izleyici üçgeninin karşılıklı ve sürekli ilişkisi ve iletişimi arasında oluşur. Bu resimler de, ressam Tuncay Saydam, onun resimleri ve onlara bakanların üçgeni içinde değerlendirilmelidir. Bu nedenle, “Ruhumun Çakıl Taşları” sergisi, sadece sanatçının ruhunu araştırması, sorgulaması ve dışavurması değil, aynı zamanda bu resimlere bakanların da sergiyi gezerken kendi ruhlarına biraz daha yaklaşmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Sergi, 3 Ekim’e kadar Pazar günleri hariç 10:00 – 19:00 saatleri arasında Galeri Eksen’de gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT